Živković i Faber pobjednici Novogodišnje utrke u Varaždinu

01.01.2023.

08:28

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Novogodišnja utrka u Varaždinu

Novogodišnja utrka u Varaždinu

Foto: Darijoj Horvat / PIXSELL

Ante Živković iz Atletskog kluba Fit i Tea Faber iz AK Dubrovnik pobjednici su 44. izdanja Novogodišnje utrke u Varaždinu, prvog sportskog natjecanja u Hrvatskoj u novoj godini.

U utrci na 4,6 kilometara gradskim ulicama i trgovima sudjelovalo je 450 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske te iz šest drugih zemalja.

U muškoj konkurenciji drugo mjesto zauzeo je domaći Andrej Hladnik iz AK Varaždin dok je treći bio Josip Meštrić iz BK Maraton Beciklin.

Kod žena drugo mjesto osvojila je Simona Jambrošić iz AK Varaždin, a treća je bila Petra Katanec iz Atletskog kluba Dinamo.

I ovogodišnje 44. izdanje Novogodišnje utrke organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u suorganizaciji Atletskog kluba Sloboda i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Znak za start je točno u ponoć na Trgu kralja Tomislava dao gradonačelnik Neven Bosilj.

Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina podsjetila je da ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu traje od 1. siječnja 1978. godine.

- Mnogi nam se trkači vraćaju iz godine u godinu, što pokazuje vrijednost ove utrke. Raduje nas što ima sudionika svih generacija pa tako najstariji natjecatelj ima 76, a najmlađa natjecateljica svega pet godina, kazala je Sitar.

Dodala je da su, osim iz svih krajeva Hrvatske, trkači ove godine stigli iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Norveške, Srbije i Velike Britanije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!