12:43 / 11.09.2018.

Autor: I.L.K./HRT/Hina

Zibel umjesto Ledene: Medvjedi privremeno preselili u Sisak

Ivan Janković (Nikola Cutuk/PIXSELL)

Ivan Janković (Nikola Cutuk/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Za Sisak, koji je proglašen europskim gradom sporta za 2019. godinu, gostovanje KHL Medveščaka, veliki je sportski događaj.
Radovi na dotrajaloj, 50 godina staroj Ledenoj dvorani, koji su počeli 14. lipnja, trebali bi završiti sredinom listopada, a hokejaši Medveščaka će se na početku nove sezone EBEL lige privremeno preseliti u novu dvoranu u Sisku.

Sanacija i obnova Ledene dvorane Doma sportova bliži se svome kraju, ako ne dođe do nepredviđenih okolnosti i potrebe za dodatnim radovima, rekao je Hini Denis Vukoja, glasnogovornik Upravljanja sportskim objektima.

Radovi obuhvaćaju građevinske, strojarske i elektro radove na zamjeni dotrajale opreme rashladne stanice i postrojenja za pripremu i održavanje leda. Mijenja se i pista klizališta te se sanira okolni parter. Vrijednost radova procjenjuje se na 16,5 milijuna kuna.

S obzirom da Ledena dvorana još nije zaleđena, hokejaši Medveščaka, koji tamo igraju domaće utakmice EBEL-a, morali su se privremeno preseliti u Sisak.

Sisak je nakon nekoliko desetljeća dobio novu Ledenu dvoranu Zibel, čija je gradnja završila u siječnju i stajala je 27 milijuna kuna. Upravo se priprema led i postavlja banda te obavljaju drugi prepremni radovi, pa će dvorana biti još bolja, rekao je dopredsjednik i direktor hokejaških operacija Medveščaka Markoantonio Belinić.

Nažalost, dvorana raspolaže sa samo 2.000 sjedećih mjesta pa će za prodaju preostati oko 1.000 jer je polovica mjesta rezervirana za pretplatnike.

Medveščak će u Sisku ugostiti Dornbirn Bulldogs 22. rujna, dan poslije će biti domaćin Vienna Capitalsima, a 30. rujna stižu Graz 99ers. Za navijače iz Zagreba organiziran je prijevoz vlakom s polaskom iz Zagreba u 15.09 sati te povratkom u 21.20 sati. Za navijače s ulaznicama sisački prijevoznik Auto prijevoz organizirao i autobusni prijevoz do Ledene dvorane i natrag do željezničkog kolodvora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!