Ženski slalom na Sljemenu najgledanija utrka Svjetskog kupa!

14.05.2021.

21:18

Autor: A.M./HRT/TVD2

Pobjednica Snježne kraljice 2020. Petra Vlhova

Pobjednica Snježne kraljice 2020. Petra Vlhova

Foto: TVD2 / HRT

Skijaška sezona završila je krajem ožujka i svjetska skijaška federacija već se priprema za novu. Obrađeni su podaci televizijske gledanosti prema kojima je atraktivan HRT-ov televizijski prijenos ženskog sljemenskog slaloma "Snježna kraljica" imao rekordnu gledanost, veću čak  od legendarnog muškog spusta u Kitzbuhelu. 

S 13.47 posto prosječne gledanosti Sljeme je ispred muškog slaloma u Flachauu koji je imao gledanost od 13.39. Žensku utrku uživo je pratilo više od 14 milijuna gledatelja u 20-ak zemalja. Ukupno je žensku i mušku utrku uživo pratilo gotovo 27 milijuna gledatelja. U FIS-ovu kalendaru nove sezone, za sljemenske utrke rezervirani su 4. i 6. siječanj 2022. godine.


- Ovaj tjedan su održani sastanci Međunarodne skijaške federacije, na kojima je prezentirana televizijska gledanost utrka Svjetskog kupa iz sezone 2020./2021. i ženska sljemenska utrka održana 3. siječnja je najgledanija od svih FIS muških i ženskih utrka po gledanosti u živo. To je na ponos svima koji su radili u iznimno teškim uvjetima u organizaciji utrke, kao i svim partnerima i sponzorima utrka, rekao je direktor zagrebačke utrke Vedran Pavlek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!