Ženska karate reprezentacija srebrna na EP-u

25.03.2023.

23:40

Autor: Lovorko Magdić/Sport/HRT

Osvojile srebrnu medalju

Osvojile srebrnu medalju

Foto: Lovorko Magdić / HRT

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama (Lucija Lesjak, Sadea Bećirović, Mia Greta Zorko, Lea Vukoja) osvojila je srebrnu medalju na EP u karateu u španjolskom gradu Guadalajari. Lucija Lesjak i Mia Greta Zorko oba susreta protiv Johanne Kneer i Duygu Bugur izgubile su sa 6-3. 

Na taj način ova generacija hrvatskih karatistica kompletirala je sjaj odličja, budući da su u Poreču prije dvije godine osvojile broncu, u Gaziantepu prošle godine bile su zlatne, a sada osvojile srebrnu medalju.


- Oba susreta koja su bila neizvjesna do posljednjih sekundi otišla su nažalost na stranu naših suparnica, istaknula je Lucija Lesjak.


- Bile su dominantne nad nama, iskoristile su priliku i to je to, riječi su Sadee Bećirović, a Lea Vukoja je dodala: - Medalja je veliki uspjeh. Šteta što nije zlato, ali i dalje ne umanjuje našu kvalitetu.


- U finalu smo trebale pokazati disciplinu i koncentraciju, u čemu nažalost nismo uspjele. Njemice su to iskoristile i došle do naslova, zaključila je Mia Greta Zorko. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!