18:51 / 25.04.2018.

Autor: I.L.K./HRT/judo.hr

"Ždrijeb nije dobar, ali Barbara Matić je bolja od ždrijeba"

Dominik Družeta i Barbara Matić

Dominik Družeta i Barbara Matić

Foto: - / -

Barbara Matić je druga nositeljica Europskog judo prvenstva u Tel Avivu, a najteži posao slijedi Zlatku Kumriću.
Dan uoči Europskog judo prvenstva u Tel Avivu održan je ždrijeb u kojem se našlo sedam hrvatskih judoka. Barbara Matić je druga nositeljica, a najteži posao slijedi Zlatku Kumriću.

Prvi na tatami od hrvatskih predstavnika izlazi Bernard Azinović (do 66 kg), koji u četvrtak za prvog protivnika ima Azerbajdžanca Safarova. U slučaju pobjede čeka boljeg iz dvoboja Izraelca Shmailova i Nijemca Scheibela. Prvog dana prvenstva nastupa i Tena Šikić (do 57 kg), a prva suparnica će joj biti Poljakinja Kowalczyk.

Petak je dan kada Hrvatska brani dvije brončane medalje. Na tatami izlaze Dominik Družeta (do 81 kg), koji se u prvom bori protiv Čeha Musila, a u slučaju pobjede ide na boljeg iz dvoboja Francuza Djale i Britanca McWatta.

Barbara Matić, kao 2. nositeljica, u 1. kolu je slobodna, a od 2. kola više nema odmora. Ide na bolju iz dvoboja neugodne Njemice Scoccimarro i Irkinje Fletcher, a na prošlom EP-u je upravo od Njemice izgubila u polufinalu.

Subota je rezervirana za Ivanu Šutalo (preko 78 kg), Ivanu Maranić (preko 78 kg) i Zlatka Kumrića (do 100 kg). Šutalo ide na Nizozemku Savelkouls, Maranić će uspjeh tražiti protiv osvajačice olimpijske bronce, Slovenke Velenšek, a Kumrić će se u 1. kolu boriti s drugim nositeljem turnira, Rusom Denisovim. Ruski judaš brani europsku broncu iz prošle godine, kada je osvojio i svjetsku broncu.

Generalni dojam je da nas ždrijeb nije mazio. Družeta je od Musila i drugih u svom krugu gubio, ali u nekom drugom vremenu. Sada Dominik ima svjesnost o svojoj kvaliteti i odlično je radio na priprema i dolazi spreman u Izrael. Kumrić da je mogao birati bilo koga drugog vjerojatno bi. Međutim, Zlatko ima i kvalitetu i ambiciju za vrhunske rezultate tako da svakako može. Barbara Matić uopće ne treba razmišljati o ždrijebu, ide s ciljem da bude europska prvakinja, tako da sve može dobiti. Ždrijeb nije dobar, ali Barbara je bolja od ždrijeba. Šutalo i Maranić imaju velike izazove pred sobom, ali napreduju i uz pravi pristup imaju šanse, rekao je nakon ždrijeba izbornik muških reprezentacija Dean Ilić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!