Ždrijeb EP-a 16. studenog u Napulju

14.10.2022.

15:01

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Mađarska - Hrvatska

Mađarska - Hrvatska

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Europska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je da će se ždrijeb za sljedeće Europsko prvenstvo odbojkašica održati 16. studenog u Napulju. Na EP-u će nastupiti i hrvatske odbojkašice.

Europsko prvenstvo odbojkašica održat će se od 15. kolovoza do 3. rujna sljedeće godine u Belgiji, Njemačkoj, Italiji i Estoniji.

Kao i na prethodnim europskim prvenstvima, svaki od četiri domaćina prije ždrijeba ima priliku izabrati po jednu reprezentaciju koja će igrati u njihovoj skupini. Četvrtfinale će se odigrati u Belgiji i Italiji, a polufinale i mečevi za medalje u Belgiji.

Iz CEV-a su objavili da na EP-u sudjeluju 23 reprezentacije, a da će odluka o sudjelovanju Rusije biti donesena 31. listopada. Ako Rusiji ne bude dopušteno sudjelovanje, na EP-u će prema CEV rang listi igrati Izrael.

U konkurenciji odbojkašica, osim domaćina, nastupit će Hrvatska, Srbija, Turska, Nizozemska, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Češka, Ukrajina, Slovenija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Grčka, Španjolska, Rumunjska, Mađarska, Finska i Azerbajdžan.

U Napulju će biti ždrijebane i skupine Europskog prvenstva odbojkaša na kojemu će također nastupiti Hrvatska. Domaćini europske smotre sljedeće godine su Italija, Bugarska, Izrael i Sjeverna Makedonija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!