20:03 / 18.03.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Zdravlje sportaša postaje sve ugroženije postavljanjem sportskih ciljeva

Edukacija u sportu

Edukacija u sportu

Foto: HTV / HRT

Zdravlje sportaša postaje sve ugroženije postavljanjem sportskih ciljeva na sve više razine ostvarenja. Upravo je o toj temi organiziran i tečaj trajne edukacije pod nazivom Ozljede sportaša - prevencija, dijagnostika, liječenje u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i Zdravstvene komisije HOO-a.¸

- Zdravstvena komisija HOO-a je sigurno jedna od najjeftinijih komisija i sigurno jedna od najvažnijih komisija. Djeluje svakodnevno, sportaši svakodnevno kontaktiraju gospođu Mimi Vurdelju koja je zadužena kao tajnica komisije za kontakt s doktorima. Ili su ti doktori na raspolaganju našim sportašima, rekao je glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač.

- Moram reći da je odaziv sjajan, ovdje je mnogo liječnika, fizioterapeuta iz svih prvoligaških klubova. Jako im je interesantno. Ovdje su i naši ugledni treneri, gospodin Bralić i Elkasović i Šuk, rekla je Mimi Vurdelja.

- Sigurno da ćemo neke stvari na koje nas oni upozoravaju primijeniti u svojem treningu, mi neke stvari ne znamo, i dobro je da to upoznamo da ne radimo nešto što je opasno za sportaše, istaknuo je Nikola Bralić, trener braće Sinković.

COVID i sport - aktualni trenutak, prehrana sportaša, oslikavanje sportskih ozljeda - samo su dio predavanja i panel-rasprava dvodnevne edukacije.

- Ono što je dobro oko ovog simpozija koji pokriva prevenciju i liječenje sportskih ozljeda, a što organizira HOO, jest što na jednom mjestu možete dobiti sve relevantne informacije glede prevencije, ako se već dogodi ozljeda kako je liječiti i kako raditi rehabilitaciju, istaknuo je Dragan Primorac

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!