Zbog koronavirusa otkazano SP u polumaratonu u Kini

05.07.2022.

11:53

Autor: HRT/Hina

default error photo

Zbog ponovnog širenja koronavirusa u Kini otkazano je Svjetsko prvenstvo u polumaratonu koje je trebalo biti održano 22. studenoga u Yangzhouu, priopćili su u utorak iz krovne atletske organizacije. 

Članovi Vijeća Svjetske atletike bili su prisiljeni donijeti ovakvu odluku nakon konzultacija s članovima lokalnog organizacijskog odbora.


Poštujući napore organizatora, iz krovne organizacije svjetske atletike su odlučili Yangzhouu dodijeliti organizaciju Svjetskog prvenstva u cestovnom trčanju koje bi trebalo biti održano u ožujku 2027.


Novostvoreno dvodnevno natjecanje koje uključuje utrku na pet kilometara te polumaraton prvi će put biti održano 30. rujna i 1. listopada 2023. u latvijskom glavnom gradu Rigi, a nakon kandidacijskog procesa koji će započeti sljedeći mjesec, u srpnju 2023. bit će odabran domaćin SP-a u cestovnom trčanju za 2025.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!