Norveška reprezentacija pobjednik ekipnog natjecanja

17.03.2023.

Zadnja izmjena 13:03

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ekipno natjecanje na završnici u Andori

Ekipno natjecanje na završnici u Andori

Foto: Albert Gea / REUTERS

Reprezentacija Norveške osvojila je prvo mjesto u ekipnom paralelnom veleslalomu na završnici Svjetskog kupa u alpskom skijanju koja se održava u Andori.

Norveška je u neizvjesnom finalu u Soldeuu bila bolja od Švicarske zahvaljujući boljem ukupnom vremenu najbržeg skijaša i najbrže skijašice u svom sastavu, jer je rezultat u pobjedama bio 2-2.

Timon Haugan
i Thea Louise Stjernesund su u svojim pobjedama imali ukupno vrijeme 43.82 sekunde te za 56 stotinki nadmašili vremena Camille Rast i Livija Simoneta. Uz Haugana i Stjernesund za Norvešku su nastupili Maria Therese Tviberg i Rasmus Windingstad, a za Švicarsku Andrea Ellenberger i Semyel Bissig.

Treće mjesto je osvojila Austrija, za koju su u malom finalu protiv Njemačke, Franziska Gritsch, Julia Scheib, Fabio Gstrein i Adrian Pertl ostvarili sve četiri pobjede.

U konkurenciji je bilo samo šest reprezentacija pa su Austrija i Švicarska izravno ušle u polufinale.

U četvrtfinalu je Njemačka sa 3-1 bila bolja od Italije, a Norveška je sa 4-0 svladala domaću reprezentaciju.

Polufinalni obračun Švicarske i Njemačke odlučen je prema vremenu, jer je rezultat nakon četiri dvoboja bio 2-2. Najbrži skijaš i skijašica švicarske ekipe, Livio Simonet i Camille Rast, imali su za 21 stotinku bolje vrijeme u zbroju od Linusa Strassera i Lene Dürr.

U drugom polufinalu Norveška je sa 3-1 bila bolja od Austrije.

U subotu se skijašice i skijaši vraćaju pojedinačnim nastupima u tehničkim disciplinama. Leona Popović i Zrinka Ljutić će se boriti za zadnje slalomske bodove u ovoj sezoni, a Filip Zubčić će tražiti još jedan vrlo dobar rezultat u veleslalomu.

Skijaši će prvu vožnju započeti u 9 sati, a točno u podne će startati druga vožnja. Prva vožnja slaloma za skijašice će početi u 10.30 sati, a druga u 13.30 sati.

Soldeu, ekipno natjecanje:

Četvrtfinale:
ITALIJA - NJEMAČKA 1:3
NORVEŠKA - ANDORA 4:0

Polufinale:
ŠVICARSKA - NJEMAČKA (+0.21) 2:2
NORVEŠKA - AUSTRIJA 3:1

Za 3. mjesto:
NJEMAČKA - AUSTRIJA 0:4

Finale:
ŠVICARSKA (+0.56) - NORVEŠKA 2:2

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!