Popović sjajnom prvom vožnjom do drugog mjesta, Ljutić odustala

18.03.2023.

Zadnja izmjena 11:05

Autor: I.Ž.K./HRT

Leona Popović

Leona Popović

Foto: Albert Gea / REUTERS

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović odlično je odradila prvu slalomsku vožnju na završnici Svjetskog kupa u Andori i na drugom je mjestu sa zaostatkom od 32 stotinke za vodećom Slovakinjom Petrom VlhovomDruga vožnja je u 13.30, uz prijenos na HTV-u 2 i našem portalu. 

Druga hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić, nažalost, pogriješila je već prije prvog prolaznog vremena, s velikim gubitkom vremena je nastavila vožnju, ali je nakon još jedne pogreške odustala.

Leona Popović je odradila jednu od najboljih slalomskih vožnji u karijeri, bila je agresivna u položenijem gornjem dijelu staze, a na završnoj strmini je kontrolirala brzinu, izbjegla pogreške na kritičnim mjestima i ponovno pustila brzinu u samoj završnici.

Imala je hrvatska skijašica najbolje prvo prolazno vrijeme, a u odnosu na vodeću Vlhovu najviše je izgubila na strmini koju je Slovakinja sa startnim brojem 1 najbolje svladala.

Prva slalomska vožnja Leone Popović:

video thumb

Neuobičajeno neprecizna bila je najuspješnija skijašica u povijesti, Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je bila čak 75 stotinki sporija od Vlhove u zadnjem dijelu prve vožnje, što joj je u konačnici donijelo četvrto mjesto sa zaostatkom od 59 stotinki.

Osim Vlhove i Popović, ispred Shiffrin se u prvoj vožnji ugurala i Šveđanka Anna Swenn Larsson (+0.56) na trećem mjestu. Već petoplasirana Švicarka Wendy Holdener zaostala je za Vlhovom više od jedne sekunde (+1.16).

Prva slalomska vožnja Zrinke Ljutić:

video thumb

Slalom, poredak nakon prve vožnje:

 1. Petra Vlhova (Slk) 54.28
 2. LEONA POPOVIĆ (HRV) + 0.32
 3. Anna Swenn Larsson (Šve) 0.56
 4. Mikaela Shiffrin (SAD) 0.59
 5. Wendy Holdener (Švi) 1.16
 6. Ana Bucik (Slo) 1.29
 6. Paula Moltzan (SAD) 1.29
 8. Lena Dürr (Nje) 1.48
 9. Mina Fuerst Holtmann (Nor) 1.75
10. Laurence St-Germain (Kan) 1.77
...

ZRINKA LJUTIĆ nije uspjela završiti prvu vožnju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!