14:36 / 26.03.2020.

Autor: K.L./Hina

Zaraženi boksači, Turci napali organizatore: Turnir se trebao odgoditi

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Foto: - / -

U London je doputovalo preko 350 boksača i boksačica iz gotovo svih europskih zemalja.
Turski boksački savez (TBF) u četvrtak je objavio kako su tri njegova borca i jedan trener zaraženi koronavirusom, a to se dogodilo tijekom kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je prekinut u Londonu prije 10 dana. Na tom istom turniru zarazio se i hrvatski boksač Toni Filipi te njegov trener Tomo Kadić. 

Predsjednik TBF-a Eyup Gozgec za zarazu među boksačima izravno je optužio organizatora turnira, a to je bio Međunarodni olimpijski odbor (MOO) s obzirom da je Međunarodni boksači savez (AIBA) trenutačno suspendiran.
- Krivi su skupina osoba koja se brine o boksu unutar MOO-a i Britanski olimpijski odbor. Iako se koronavirus širio svijetom poput požara, oni su se ponašali kao da se ništa ne događa. Taj se turnir trebao odgoditi i prije početka, a ne nakon trećeg dana održavanja. U dvorani nismo imali nikakvih zaštitnih sredstava, nije bilo dezinfekcijskih sredstava kao ni rukavica. Svi boksači i treneri su bili smješteni u dva različita hotela, a imali smo zajedničku kantinu u kojoj nije bilo nikakvih upozorenja niti mjera opreza, kao da se epidemija ne događa, oštar je bio Gozgec dodavši kako je uputio protestna pisma odgovornima.
- Moja obitelj me je pokušala odgovoriti od puta u London, ali sam svejedno otišao uvjeren kako će sve sigurnosne mjere biti poduzete. Velika Britanija je jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta, ali u ovom je slučaju potpuno podbacila, zaključio je Gozgec koji se devet dana nalazi u samoizolaciji te zasada još nema simptome bolesti.
U London je doputovalo preko 350 boksača i boksačica iz gotovo svih europskih zemalja. Turnir je počeo u subotu 14. ožujka da bi u ponedjeljak 16. ožujka prvo bilo odlučeno kako će se nastaviti bez gledatelja u dvorani, a onda je tijekom večeri toga dana odlučeno kako će se natjecanje ipak prekinuti iako je bilo planirano da će trajati do 24. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!