14:07 / 01.10.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

'Zaradio' suspenziju zbog podrške Trumpu

Quinn Simmons (EXPA/PIXSELL)

Quinn Simmons (EXPA/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Juniorskog svjetskog biciklističkog prvaka Amerikanca Quinna Simmonsa suspendirala je njegova ekipa Trek-Segafredo zbog nepriličnih komentara na Twitteru.
Juniorskog svjetskog biciklističkog prvaka Amerikanca Quinna Simmonsa njegova ekipa Trek-Segafredo suspendirala je zbog postavljanja nepriličnih komentara podrške američkom predsjedniku Donaldu Trumpu na Twitteru.

- Nažalost, naš vozač je davao izjave na internetu koje smatramo neugodnim i štetnim za našu momčad, profesionalni biciklizam, njegove navijače i pozitivnu budućnost za koju se nadamo da će pomoći u stvaranju ovog sporta, obrazloženje je supenzije ekipe Trek Segafredo.

Devetnaestogodišnji Simmons je na Twiteru postavio sporan komentar reagiravši na objavu jedne nizozemske novinarke koja je bila protiv Trumpa, a pritom je objavio komentar koji se može smatrati rasističkim. Dotična novinarka je kasnije obrisala svoju objavu i navela kako se osjeća grozno što je sve rezultiralo suspenzijom talentiranog sportaša.

Simmons je svjetskim juniorskim prvakom postao 2019. godine.
Donald Trump (Foto: REUTERS/Leah Millis)

Donald Trump (Foto: REUTERS/Leah Millis)

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!