17:38 / 21.11.2020.

Autor: K.L./Hina

Započelo Otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U nedjelju se Europsko prvenstvo nastavlja natjecanjem mlađih kadeta i juniora, u ponedjeljak na borilišta izlaze mlađe seniorke i seniori.
U Zagrebu je započelo 8. Otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou, koje se od 21. do 25. studenoga održava u Kristalnoj dvorani hotela Westin. 

Svečano otvaranje, uz poštivanje protokola i mjera za borbu protiv covida Stožera za civilnu zaštitu i HZJZ-a, uveličao je i veleposlanik Južne Koreje u RH  Kim Dong-chan, a natjecanje je otvorio izaslanik Vlade RH i državni tajnik za sport Tomislav Družak koji je u ime premijera Andreja Plenkovića svim sudionicima poželio sreće i uspjeha u natjecanjima, a organizatorima TKD Jastrebu i Karlovcu u provedbi najvećeg taekwondo natjecanja ove godine u Europi. Europska taekwondo federacija uručila je priznanja za potporu u organizaciji Ministarstvu turizma i sporta i Gradu Zagrebu.  
Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. 
Prijavljeni su natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.    
Prvi su na borilišta u Kristalnoj dvorani hotela Westin izašli kadetkinje i kadeti, podijeljene su prve medalje, a natjecanja su počela vrlo uspješno za hrvatske predstavnike - zlatne medalje osvojili su Ivan Devčić (Osvit Zagreb) u kategoriji kadeta do 33 kg, a u istoj kategoriji broncu je osvojio Leon Klanfar (Bistra). Zlatne su bila i Ema Bugarinović (Fox Bjelovar)  u kategoriji do 47 kg, te Ivona Jelić (Olympic Knin).  
U kategorji kadetkinja do 47 kg, srebro je osvojila Marija Uglešić (TKD Monter), a bronce Kala Midzor (Pantera) i Valentina Bolješić (Brinje). U kategorji kadetkinja do 51 kg bronce su osvojile Lucija Jelić (Pantera) i Ena Daskijević (Omega). 
U nedjelju se Europsko prvenstvo nastavlja natjecanjem mlađih kadeta i juniora, u ponedjeljak na borilišta izlaze mlađe seniorke i seniori.
Seniorska natjecanja su na rasporedu posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!