Zahtjevna, ali zanimljiva organizacija vaterpolskog EP-a u Splitu

17.08.2022.

13:36

Autor: HRT

Bazen u Spaladium Areni

Bazen u Spaladium Areni

Foto: HTV / HRT

Bliži se 27. kolovoza i početak Europskog prvenstva u vaterpolu u Splitu. Spaladium Arena prva je dvorana u Hrvatskoj u kojoj je za to postavljen veliki bazen.

- Trebalo je puno posla kako bi se u ovoj dvorani idućeg tjedna mogao igrati vaterpolo. Najteži dio posla bila je montaža dvaju bazena. Veliki bazen u kojem će se igrati utakmice dug je 36, širok 25 metara, a dubok 2.20 metara. Uz njega je za zagrijavanje napravljen i manji bazen. Za napuniti ta dva bazena trebalo je tri milijuna litara vode, izvijestio je iz Splita Zoran Kukilo.

Na prvenstvu će nastupiti 28 reprezentacija, 16 u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji.

Hrvatska reprezentacija će uz podršku domaće publike pokušati izboriti novu medalju. Europsko prvenstvo ćete moći pratiti na programu HRT-a.

- Zaista zahtjevna organizacija, ali istovremeno i intrigantno i zanimljivo. Nakon više od mjesec dana intenzivnih radova, možemo reći da smo zadovoljni. Spaladium Arena dobiva nove konture, a pred nama je još deset dana za završno uljepšavanje, rekao je Renato Živković, izvršni direktor organizacijskog odbora EP-a u vaterpolu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!