Zagrebački slalom prebačen u Špindleruv Mlyn

11.01.2023.

16:19

Autor: I.L./Hina

Pripreme za žensku slalomsku utrku Snow Queen Trophy 2023.

Pripreme za žensku slalomsku utrku Snow Queen Trophy 2023.

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Slalom skijašica za Svjetski kup koji se trebao održati u Zagrebu 5. siječnja, ali je morao biti otkazan zbog toplog vremena i nedostatka snijega bit će nadoknađen 28. siječnja u češkom skijalištu Špindleruv Mlyn, objavio je Međunarodni skijaški savez (FIS).

Prema originalnom rasporedu, u Špindleruvom Mlynu su se 28. i 29. siječnja trebale održati utrke veleslaloma i slaloma, no prema novom kalendaru u tom skijalištu će se održati dva uzastopna slaloma u istim terminima.


Veleslalom koji se trebao voziti u Špindleruvom Mlynu je pak premješten u talijanski Kronplatz i vozit će se 25. siječnja. Tako će se u Kronplatzu voziti dva veleslaloma u dva dana, 24. siječnja utrka koja je bila i u originalnom kalendaru, te zamjenska za Špindleruv Mlyn 25. siječnja.


U Zagrebu su se početkom ove godine trebala voziti dva slaloma skijašica, prvi 4. siječnja je održan, no potom se nije mogla osposobiti staza za još jedan dan poslije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!