11:40 / 28.05.2019.

Autor: M.M./Hina

Zagreb domaćin EP-a u kuglanju za slijepe i slabovidne

Ruža Markešić

Ruža Markešić

Foto: - / -

Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski športski savez slijepih bit će od 30. svibnja do 2. lipnja domaćini 19. IBSA europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne.
Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski športski savez slijepih bit će od 30. svibnja do 2. lipnja domaćini 19. IBSA europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne koje će se održati na kuglani Kuglačkog športskog kluba Grmoščica.

Na legendarnoj kuglani u Ilici 298 nadmetat će se 84 kuglačice i kuglača iz Češke, Slovačke, Srbije, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Poljske i Hrvatske. 

- Iza nas su naporne pripreme koje smo odradili u Ravnoj Gori i završno uigravanje proteklog vikenda u Zagrebu. Očekujemo uspješan nastup i ne bježimo od uloge favorita za osvajanje ekipne medalje kod kuglačica i kuglača te u još nekoliko pojedinačnih disciplina. Prošle godine smo se vratili iz rumunjskog Targu Muresa  sa šest zlata, tri srebra i dvije bronce i kada bi ponovili taj rezultat i na domaćoj kuglani bili bi izuzetno zadovoljni, izjavila je izbornica hrvatske vrste i ponajbolja prošlogodišnja kuglačica u izboru HPO-a Ruža Markešić.

Kuglačice i kuglači s oštećenjem vida natječu se u tri kategorije B1 za slijepe te u B2 i B3 za slabovidne i u svim kategorijama će nastupiti i 16 hrvatskih predstavnika.

Hrvatska je bila domaćin ponajboljim europskim kuglačicama i kuglačima s oštećenjem vida 2005. u Rijeci te 2016. u Koprivnici, a ovo domaćinstvo smo dobili nakon što je Češka odustala od organizacije prvenstva kojeg će HPO organizirati uz podršku Grada Zagreba i Središnjeg državnog ureda za šport.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!