17:12 / 07.07.2020.

Autor: HR2/Lana Frančić

Zagreb domaćin EP-a: Loptica će biti jedini socijalni kontakt

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Označilo bi to i povratak međunarodnih sportskih natjecanja u našu zemlju.
Hrvatski stolnoteniski savez dobio je novi termin za organizaciju omladinskog Europskog prvenstva koje bi se od 1. do 11. rujna trebalo održati u Zagrebu. Označilo bi to i povratak međunarodnih sportskih natjecanja u našu zemlju, dakako, uz posebne epidemiološke mjere.

- Odluka da se prvenstvo ipak održi u skladu je sa željom svih europskih stolnoteniskih federacija, koje su prijavile svoje natjecatelje. Međutim, pripremili smo sasvim drugačiji sustav natjecanja, uz rigorozne mjere koje ćemo provoditi u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, rekao je direktor HSTS-a, Renato Čengić, gostujući u našoj emisiji Sport i glazba.

 - Igrat će se u Domu sportova, svaka ekipa će imati svoj stol, uz dezinfekciju stolova i dvorane, a posebne mjere bit će na snazi i u hotelu Panorama koji će biti namijenjen stolnotenisačima. Oni će morati doći zdravi, s potvrdama iz svojih zemalja, a mi usklađujemo vlastite mjere i naputke europske stolnoteniske federacije kako bismo im osigurali maksimalnu zaštitu, dodao je Čengić.

 Na natjecanju koje bi trebalo okupiti i do osam stotina natjecatelja iz cijele Europe, izazovno će biti smanjiti socijalni kontakt.

 - Zbog toga smo odvojili natjecanje za kadete i juniore, a neće biti ni natjecanja u parovima. Radit ćemo na tome da jedini socijalni kontakt bude loptica, našalio se Čengić, dodajući da se Europska stolnoteniska federacija 2016. godine već uvjerila u kvalitetu organizacije takvog natjecanja u Hrvatskoj, pa joj povjerava odgovoran zadatak i u trenutku kad bi ga se malo tko prihvatio.

Što se tiče međunarodnog turnira Zagreb Open, koji je proljetos odgođen zbog pandemije, Čengić je dodao da su još u pregovorima oko mogućeg održavanja u nekom drugom terminu.

 Više o toj temi, ali i aktualnostima vezanima uz našu reprezentaciju, poslušajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!