18:57 / 30.12.2020.

Autor: Željko Kapelari/I.L./HRT

Zadarski triatlonac: Stanje je užasno, kaotično, doslovno ratno

-

-

Foto: - / -

Zadrani su cijelu prošlu noć proveli na ispomoći.
Prvi konvoj kombija iz Zadra još je sinoć krenuo prema potresom pogođenom području Petrinje i Siska. U njemu je bio i Josip Bugarija, zadarski triatlonac, koji je s nama podijelio svoje potresno iskustvo.

- Krenuli smo iz Bibinja i Zadra i stigli gore u kasnim večernjim satima te su nas poslali prema skladištu u Glini. Dva sata smo čekali na iskrcaj, pomagali jedni drugima, puno pomoći stiže, ali stanje je užasno, kaotično, doslovno ratno, priča nam Josip.

Mnogo kuća je do temelja razrušeno. I kada smo došli sinoć, ponovno smo osjetili potres. Ljudi su vani, ispred svoji kuća, nitko nije unutra. Lože vatru, spavaju u autima, na livadama, u improviziranim šatorima… Još je i kiša padala.

Od 12 zadarskih kombija (s vremenom ih je krenulo i više), devet je završilo u Sisku, a tri u Glini. U Petrinji nema zaustavljanja, grad je "pod rotacijama". Zadrani su cijelu prošlu noć proveli na ispomoći.

- Sada se vraćamo kući. I dalje trese kao ludo. Bili smo u vojarni odspavati i kada je počelo tresti u 6:15, svi smo skočili. Užasan osjećaj, nešto neopisivo. Šok i velika tuga. Sada se samo nadam da će prestati tresti, jer ljudima ne treba više šokova, zaključio je Josip i dodao da su Zadrani i dalje na raspolaganju za svu moguću pomoć.

Izjavu Josipa Bugarije i video zapise iz Petrinje i Gline pogledajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!