Zadarski stolnotenisači dobit će novu dvoranu

26.09.2021.

20:19

Autor: Žana Ljuština/M.M./Dnevnik/Sport/HRT

Zadarski stolnotenisači dobit će novu dvoranu

Zadarski stolnotenisači dobit će novu dvoranu

Foto: Dnevnik/Sport / HTV/HRT

Zadar ima slavnu stolnotenisku prošlost, a čini se kako im se smiješi i jednako uspješna budućnost jer u planu je izgradnja nove dvorane u kojoj bi ponikla neka nova, a nadamo se jednako uspješna, ako ne i uspješnija igračka imena.

Iz derutne dvorane na Bagatu krenuli su mnogi, pa i najuspješniji hrvatski stolnotenisači.

- Još smo u našoj staroj dvorani, punoj emocija. Ovdje smo svi počeli, od malih nogu... barba Tomo, Denis, Zoki... Cijela jedna plejada europskih i svjetskih poznatih stolnotenisača, sada trenera, rekao je Davor Karlović, trener STK Donat.

Nova dvorana bit će smještena pokraj bazena u sklopu Sportskog centra Višnjik. U cijelosti prilagođena stolnotenisačima, na oko 500 četvornih metara, s mogućnošću da se postavi od 4 do 10 stolova.

- Planiramo da je vrijednost projekta milijun i pol kuna i da ćemo do 6 mjeseca iduće godine završiti projekt, rekao je Denis Karlović, direktor SC-a Višnjik.

Osvajač 21 medalje na velikim svjetskim natjecanjima i sedmerostruki olimpijac Zadranin Zoran Primorac, oduševljen je idejom o gradnji dvorane.

- Mislim da je početak svakog uspjeha da imate dvoranu 24 sata, da možete trenirati konstantno kao što smo mi imali na Bagatu, kojega je pregazilo vrijeme, rekao je Primorac.

Nova dvorana bit će jamstvo da će se u Zadru nastaviti stvarati vrhunski igrači.

- Meni je želja i ponos i obveza da pomognem svom gradu jer tu sam iz ovog grada potekao, ovaj grad mi je dao sve i da nije bilo Zadra i te dvorane na Bagatu i pokojnog barba Tome ja ne bih imao ovakvu karijeru, istaknuo je Zoran Primorac, dopredsjednik ITTF-a.

Izgradnjom nove dvorane za stolnoteniski klub Donat, koji je nasljednik nekadašnjeg Bagata u kojem trenutačno trenira 20-ak mališana, otvaraju se brojne mogućnosti organiziranja kampova, turnira, priprema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!