Zadarske veslačice nižu uspjeh za uspjehom

01.10.2021.

11:02

Autor: M.M./Dobro jutro Hrvatska/HRT

Zadarske veslačice

Zadarske veslačice

Foto: Dobro jutro Hrvatska / HRT

Mlade zadarske veslačice iz sezone u sezonu nižu uspjeh za uspjehom. Zlatom su se okitile i na nedavnom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

- Osjećaj je odličan. Skoro dvije godine treniramo za prvenstvo države i svaki trening smo samo razmišljale o medalji, rekla je Viktorija Aleta koja je zajedno s Dorom Turčinov u kategoriji dvojac na pariće kadetkinja osvojila zlato.

- Treninzi su nam oko 6 ujutro i svako jutro napravimo po 10-ak kilometara. Ova medalja je kruna svega što smo radili proteklih godinu dana, ističe Dora.

Medaljama se okitila i Sara Žuvanić, koja je u kategoriji samci lakih juniora osvojila zlatnu medalju, a u samcu lakih seniora srebrnu.

- Cure su stvarno zaslužile ove medalje, i sa svojim zalaganjem, pristupom treninzima, ali i sa samim utrkama koje su bile uzbudljive, kaže trener Petar Milin.

Ističe kako su prije sedam godina u VK Zadar pokrenuli žensko veslanje i da su od tada osvojili 21 medalju na državnom prvenstvu. 

Uvjeti u klubu su im dobri, ali mogli bi biti i bolji.

- Veslačka oprema je skupa i trenutno nismo u mogućnosti vlastitim sredstvima kupiti nove brodove, pa smo pokrenuli akciju na Facebooku kako bi prikupili sredstva za kupnju dva nova skipa. Akcija traje do 15. listopada. Uspjeli smo skupiti za jedan skip, i nadam se da ćemo uspjeti osigurati i drugi, zaključuje trener Milin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!