15:06 / 08.10.2020.

Autor: HRT

Za 21. INA Rally Poreč prijavljeno 66 posada

-

-

Foto: - / -

Čak 66 prijava posada pristiglo je na adresu AK Poreč Motorsport, organizatora ovogodišnjeg 21. izdanja automobilističkog natjecanja INA Rally Poreč.
Čak 66 prijava posada pristiglo je na adresu AK Poreč Motorsport, organizatora ovogodišnjeg 21. izdanja automobilističkog natjecanja INA Rally Poreč, koje se predstojećeg vikenda, u petak 9. i subotu 10. listopada vozi područjem Poreča, Tara i Kanfanara. Reli je ukupnog itinerera 263 km. Čini ga osam brzinskih ispita ukupne dužine 78 kilometara. Brzinci se voze na četiri lokacije: u Taru, Žbandaju, Flengima i Červaru.
Zadovoljstvo velikim brojem prijavljenih u doba kada epidemiološka situacija diktira ponašanje organizatora i na neki način ograničava sportske aktivnosti, ne krije Edi Milokanović, koji se  upustio u još jednu izazovnu organizaciju. Zbog susretljivosti i velikom odazivu svih onih koji rally podržavaju, zahvalio se svim prijavljenim posadama, sponzorima i brojnim volonterima. - Ove su godine uvjeti specifični, ali velik broj posada govori koliko je ova utrka atraktivna i da interes postoji. Grad Poreč je već godinama suport i kao i uvijek osigurao je svu potrebnu infrastrukturu. Ipak, publike neće biti jer su najvažniji zdravlje i sigurnost svih sudionika i posjetitelja, naglasila je dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović.
Natjecanje se boduje za Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske, te državna prvenstva Hrvatske i Slovenije, dok posade stižu iz šesnaest klubova Hrvatske (36), Slovenije (33) i Austrije (2). Najavljen je i nastup četiri gostujućih ekipa, pa se zemljama sudionicama ovogodišnjeg relija pridružuje i Italija.
I dok se na listi prijava našlo 15-ak vrlo atraktivnih vozila, prava će se borba voditi između tri hrvatske posade, pretendenata na ovogodišnja najviša postolja Prvenstva Hrvatske. Riječ je o zagrebačkoj posadi Juraj Šebalj - Ivan Pogačić (AKK Sveta Nedelja) u Toyoti GT86 CS R3, koja trenutačno ima prednost od šest bodova ispred najtrofejnijeg hrvatskog automobiliste Dubrovčanina Nike Pulića u kombinaciji sa Zagrepčaninom Davorom Devunićem  (AK Dubrovnik Racing, Ford Fiesti RC4). Tijesna bodovna razlika natjerala je trenutačno trećeplasiranu istarsko-zagrebačku posadu Viliam Prodan - Zoran Raštegorac da za treću ovogodišnju rliješaku stanicu, nakon Kumrovca i zagrebačke Delte, premijerno nastupe u novoj Ford Fiesti Rally 4.  
Prodan ističe kako je porečki Rally uvijek novi izazov. Poznat je po skliskim istarskim cestama, a i svaki zavoj krije opasnost bušenja guma, pa je nastup uvijek nova avantura.  
Tehnički pregled i verifikacija su na rasporedu u petak od 15 sati nadalje, dok je za 20,00 sati na parkiralištu Žatika predviđen ceremonijalni start. Brzinci se voze tijekom cijele subote, s početkom u 8,20 sati, a prvo se vozilo u ciljnoj rampi očekuje iza 17,00 sati. Suorganizaciju relija potpisuje AKORK Skok Racing 1993.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!