Yoka prihvatio izazov, Hrgovića čeka borba karijere?

13.01.2022.

17:43

Autor: K.L./HRT

Borba Filipa Hrgovića i Tonyja Yoke u Riju

Borba Filipa Hrgovića i Tonyja Yoke u Riju

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Hrvatski boksač Filip Hrgović u sljedećoj profesionalnoj borbi trebao bi ući u ring s Francuzom Tonyjem Yokom, olimpijskim pobjednikom iz Rija koji je tamo u polufinalu pobijedio baš Hrgovića.

- Yoka želi prihvatiti borbu s Hrgovićem za IBF-ovog izazivača i počeli su razgovori s njegovom promotorskom kućom Top Rank oko detalja, rekao je njegov promotor Eddie Hearn.

Pobjednik tog dvoboja trebao bi dobiti priliku da se bori protiv prvaka po IBF-u što je trenutačno Ukrajinac Oleksandr Usik.

Već su dvojica boksača (Luis Ortiz i Joseph Parker) odbila borbu za IBF-ovog izazivača protiv Hrgovića koji je u profesionalnoj karijeri na 14 pobjeda, a Yoka je na 11, također bez poraza.

U amaterskoj karijeri Yoka je u dva navrata svladao Hrgovića, dok je hrvatski boksač jednom bio bolji.

- Sada je na redu Yoka. Hrgović je zvijer i snažan borac. Već duže vremena govorim da onaj koji se želi boriti s Hrgovićem i pobijedi ga, u sljedećoj borbi dobit će 35 posto od ukupnog "financijskog kolača". U toj borbi, po trenutačnom stanju je Usik, a mogao bi biti i Anthony Joshua ako pobijedi u revanšu, rekao je Hearn te dodao o Hrgoviću i Yoki:

- Bila bi to briljantna borba. Nadamo se da ćemo uspjeti sve dogovoriti, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!