18:06 / 13.01.2022.

Autor: K.L./Hina

WRC najvjerojatnije opet kroz Karlovačku županiju

WRC automobil

WRC automobil

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Automobili World Rally Championshipa (WRC) trebali bi se i ove godine voziti kroz Karlovac i Karlovačku županiju i to od 21. do 24. travnja, a utrci  će 26. i 27. ožujka prethoditi 1. Karlovac ORC rally pod nazivom "Quattro River Rally," odnosno Rally Četiri rijeke.

Kako je priopćeno u četvrtak iz Grada Karlovca, organizatori obje manifestacije sastali su se jučer i danas s gradonačelnikom Karlovca Damirom Mandićem i turističkim djelatnici Karlovca i Karlovačke županije, te je Mandić izrazio "spremnost gradske uprave i svih njenih dionika da se uključe i pomognu organizatorima u realizaciji vrhunskih sportskih manifestacija koje nas očekuju ovog proljeća".

- Prošlogodišnji WRC je privukao vrhunske sportaše i puno gledatelja, te je putem medija pokazana ljepota i organizacijski potencijali ovog dijela Hrvatske. Bila je tada velika popunjenost hotelskih kapaciteta i to u predsezoni. Na organizaciju utrke, stoji u priopćenju, stigle su izvrsne ocjene Međunarodne automobilističke organizacije (FIA) i WRC Promotora.

WRC redovito prati preko 250 TV postaja i oko 836 milijuna ljudi u cijelom svijetu, a karlovački kraj su tad posjetile gotovo sve svjetske top rally zvijezde i njihovi brojni timovi.

- 1. QRR Karlovac 2022 (1. Rally 4 rijeke) je također međunarodno natjecanje (FIA) i trebalo bi privući određeni broj posada koje redovito nastupaju u svjetskom rally prvenstvu. Start i cilj bit će kod karlovačke Sportske školske dvorane Mladost, servis na parkiralištu SRC Korana, a vozit će se najljepšim predjelima Karlovačke županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!