19:15 / 02.09.2019.

Autor: K.L./Hina

Walsh pobjednik petog Memorijala Ivana Ivančića

Tom Walsh (Marko Prpic/PIXSELL)

Tom Walsh (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Aktualni svjetski prvak Novozelanđanin Tom Walsh pobjednik je 5. Memorijala Ivana Ivančića koji se održao kod zagrebačkih fontana.
Novozelandski bacač kugle Tomas Walsh pobjednik je petog izdanja Memorijala Ivana Ivančića održanog u ponedjeljak pored zagrebačkih fontana, po jakoj kiši Walsh je slavio s odličnim hicem od 21.98 metara.

Za sjajnog Novozelanđanina ovo je četvrta pobjeda pored fontana, bio je najbolji 2014., 2015. i 2017. godine.
Walsh je bio sjajno raspoložen u Zagrebu i šteta što ga je kiša omela u nastojanju da popravi rekord mitinga od 22.28 metara kojega je prije tri godine postavio Amerikanac Ryan Crouser. U svih šest serija imao je ispravan hitac, a svi su bili unutar pola metra, najdalji 21.98m, a najkraći 21.49m.
Drugo mjesto sa 21.50m zauzeo je Amerikanac Darrell Hill, a treće sa 21.22m još jedan Amerikanac Joe Kovacs.
Hrvatski rekorder Filip Mihaljević nije se snašao po teškom vremenu, u prve je dvije serije prestupio, da bi u trećoj bacio skromnih 18.81m, odnosno čak tri metra kraće od rezultata kojega je postavio prije dva i pol mjeseca u Slovenskoj Bistrici, te je zauzeo 12. mjesto u konkurenciji 13 bacača.
Bacanje kugle pored fontana bila je uvodna disciplina 69. izdanja Međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu koji će se održati u utorak na stadionu Mladosti uz Savu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!