WADA obavila nadzor hrvatskog sustava antidopinga

30.09.2022.

15:38

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Svjetska antidopinška agencija (WADA) obavila je nadzor funkcioniranja hrvatskog sustava antidopinga, priopćeno je iz Službe za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nadzor je prošao s odličnim ocjenama s time da je bilo potrebno provesti usklađenje s novim pravilima vezano uz institucionalnu neovisnost Žalbenog vijeća što je provedeno u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom.

WADA je obavijestila Službu za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o uspješno izvršenim svim korektivnim mjerama na temelju Izvješća nadzora WADA-e provedenog 16. i 17. studenoga 2021. godine.

Nadzor WADA-e postupak je koji se ciljano provodi nad antidopinškim organizacijama potpisnicima Svjetskog antidopinškog kodeksa s ciljem održavanja dobre i ujednačene antidopinške prakse diljem svijeta. Provođenje svih zadanih korektivnih mjera iz nadzora uvjet je za održanje sukladnosti nacionalne antidopinške organizacije s Kodeksom WADA-e.

Služba za antidoping nastavit će provoditi antidopinški program prema načelima etičnosti i pravičnosti, uvijek vodeći računa o nužnosti nepristranog postupanja, stoji u priopćenju Službe za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!