16:15 / 21.06.2020.

Autor: A.M./Hina

WA financijski pomaže atletičare koji su ostali bez prihoda

Sebastian Coe (Foto: Mike Egerton/PA Images/PIXSELL)

Sebastian Coe (Foto: Mike Egerton/PA Images/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Svjetska atletika (WA) i Međunarodna atletska federacija financijski će pomoći 193-ojici sportaša i sportašica iz 58 država.
Svjetska atletika (WA) i Međunarodna atletska federacija financijski će pomoći 193-ojici sportaša i sportašica iz 58 država koji su suočeni s financijskim poteškoćama uzrokovanim pandemijom koronavirusa.
WA je krajem travnja osnovala fond za pomoć u sportu koji će osigurati oko 537.000 eura i svaki će atletičar dobiti jednokratnu potporu u iznosu od 2.700 eura, vjerojatno već krajem sljedećeg tjedna.
Do kraja svibnja WA je zaprimila 261 zahtjev za pomoć, a potom je posebna skupina, koju vodi predsjednik svjetske atletike Sebastian Coe zajedno s nekolicinom drugih bivših atletičara, odabrala one koji će primiti pomoć prema posebnim kriterijima, navodi se na stranicama WA.
Coe je izjavio da su prednost imali oni koji su zbog prekida natjecanja ostali bez ikakvih prihoda, pomoć su trebali najviše i nikada nisu prekršili antidoping pravila. Bilo je također potrebno da ti atletičari imaju ostvarenu normu za nastup na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Tokiju.
Atletčari koji su bili među prvih šest na svjetskoj ljestvici, zatim oni koji su prošle godine bili među prvih šest na maratonima i cestovnim utrkama Zlatne serije te atletičari koji su zaradili više od 5.400 eura iz nagradnih fondova prošlogodišnje Dijamantne lige, na ovu pomoć to nisu mogli računati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!