13:01 / 08.04.2019.

Autor: I.Ž.K./Hina

Vuletić, Pole i Tomić zlatne na jakom G2 turniru u Maroku

Bruna Vuletić

Bruna Vuletić

Foto: - / -

U sklopu priprema za nadolazeći SP, hrvatska seniorska taekwondo reprezentacija nastupila je na jakom G2 turniru u Maroku.
Hrvatska taekwondo seniorska reprezentacija je, u sklopu priprema za skorašnje svjetsko prvenstvo koje se održava u Manchesteru, nastupila je na jakom G2 turniru WT President Cup Afrikan Region u Agadiru u Maroku, a zlatne medalje su osvojile Bruna Vuletić (TK Marjan), Doris Pole (TK Dubrava) i Kristina Tomić (TK Osvit).

U subotu, prvog dana natjecanja, zlatne medalje Hrvatskoj su donijele Bruna Vuletić u kategoriji do 62 kg i Doris Pole (TK Dubrava) u kategoriji do 73 kg. U muškoj konkurenciji je Lovre Brečić (TK Marjan) u kategoriji do 63 kg zauzeo drugo mjesto, a njegov klupski kolega Toni Kanaet u kategoriji do 74 kg treće mjesto.

Josip Teskera (TK Div Knin) je u kategoriji do 54 kg izgubio u prvom kolu od domaćeg predstavnika, a Ivan Šapina (TK Osvit) je u kategoriji do 87 kg izgubio u prvom kolu od olimpijskog pobjednika iz Rio de Janiera Cissea Cheicha Sallaha iz Obale Bjelokosti.

Paula Antunović
(TK Marjan) je u kategoriji do 46 kg u prvom kolu pobijedila Sanju Maljković (TK Osvit), ali je u drugom kolu izgubila.

Drugog dana Kristina Tomić iz TK Osvit je u kategoriji do 49 kg osvojila prvo mjesto, a Nikita Glasnović (TK Marjan) u kategoriji do 57 kg i njena kolegica iz kluba Matea Jelić u kategoriji do 67 kg treće mjesto. Još jednu medalju, broncu osvaja Vedran Golec (TK Osvit) u kategoriji iznad 87 kg.

Od ostalih hrvatskih boraca Iva Radoš (TK Metalac) je u kategoriji iznad 73 kg poražena u prvom kolu, a u muškoj konkurenciji je Piero Marić (TK Casper) u kategoriji do 80 kg zaustavljen u drugom kolu, dok je Luka Horvat (TK Osvit) u istoj kategoriji natjecanje završio u prvom kolu.

Svjetsko prvenstvo u Manchesteru održat će se od 12. do 20. svibnja, a reprezentaciju čekaju još pripreme u Makarskoj.

Ovaj turnir u Maroku je važan G2 turnir jer donosi dvostruke bodove za olimpijsku rang listu.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!