Vuleta i Datunašvili najbolji sportaši Srbije

26.12.2022.

22:13

Autor: I.L./Hina

Ivana Vuleta

Ivana Vuleta

Foto: Borislav Zdrinja/ZIPA/ATAImages / PIXSELL

Olimpijski komitet Srbije (OKS) proglasio je hrvača Zurabija Datunašvilija i atletičarku Ivanu Vuletu za najbolje sportaše u 2022. godini, objavila je agencija Beta.

Gruzijac sa srpskom putovnicom Datunašvili je ove godine na Svjetskom prvenstvu u Beogradu obranio zlato na Svjetskom prvenstvu u kategoriji do 87 kilograma.


Vuleta je osvojila zlato u skoku u dalj na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, a bila je najbolja i na Europskom prvenstvu u Münchenu.


Najbolja muška ekipa je košarkaška selekcija 3x3 koja je ove godine osvojila naslove na Europskom i Svjetskom prvenstvu. U ženskoj konkurenciji priznanje je pripalo odbojkašicama Srbije koje su obranile naslov na Svjetskom prvenstvu.


Nagrada za najbolju mladu sportašicu pripala je bacačici koplja Adriani Vilagoš, koja je ove godine osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu, a ponovno je bila najbolja na Svjetskom juniorskom prvenstvu, dok je u seniorskoj konkurenciji osvojila srebro na Europskom prvenstvu u Münchenu.


Prvi put dodijeljena je i nagrada za najuspješniju sportašicu u ekipnom sportu, a nagrada je pripala kapetanici ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Tijani Bošković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!