20:01 / 25.04.2022.

Autor: Ivana Nežić/Sport/Dnevnik/HRT

Vrhunski rezultati na paraatletskom prvenstvu u Puli

Državno prvenstvo u atletici za osobe s invaliditetom

Državno prvenstvo u atletici za osobe s invaliditetom

Foto: HTV / HRT

Više od stotinu natjecatelja iz brojnih domaćih i stranih klubova odmjerilo je snage na državnom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom. Srušena su čak 23 državna rekorda, a domaćin Pula pokazao je da, uz već proslavljenu paraolimpijku Mikelu Ristoski, ima još nekoliko iznimno talentiranih paraatletičara.

Start na 100, 200, 400 ili 1500 metara potpuno jednak - prepun želje za pobjedom.

Marko je najprije bio bacač koplja, a prije mjesec dana rodila se ljubav prema trčanju. Zadovoljan rezultatom, usput se priprema za paraolimpijske igre.

- Svaki dan pokušavam bit na treningu koliko mogu s obzirom da imam stalni posao tako d ato pokušavam nekako ukomponirat u svakodnevni život, i ja se nadam da će bit neki rezultati onoda nakon toga, rekao je Marko Uležić, trkač iz AK Spektar, Pula.

Odlične rezultate, ali u bacanju kugle i diska ostvario je Emilio, još jedna nada pulskog kluba.

- Odlični su osjećaji, bacio san 19,17 - moj osobni i državni rekord, presretan sam i ispunio sam ono što sam htio, kaže Emilio Zonta, bacač kugle i diska.

Uz ovakve sportaše, želje su se ispunile i klubu domaćinu.

- Njima ovo daje motiv da se dokaže da i oni mogu biti dobri sportaši, da mogu biti uspješni u životu i da mogu postići velike uspjehe, rekla je Katja Luketić, predsjednica AK Spektar.

Osim stotine sportaša, natjecanju se uvijek rado odazovu brojni volonteri.

- Takve manifestacije potiču razvoj te djece koje su i tako u svom svijetu i zašto im ne pomoći, rekao je Serđo Peruško, volonter iz Pule.

Hrvatska ima vrhunske paraolimpijce, možda se novo zlatno ime krije baš među njima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!