Vrhunski rezultati mlade Zadranke koja je bez pravih uvjeta za trening

23.03.2021.

19:59

Autor: Žana Ljuština/Sport/HRT

Mlada atletičarka Veronika Šokota

Mlada atletičarka Veronika Šokota

Foto: HTV / HRT

Sedamnaestogodišnja Zadranka - Veronika Šokota, bez sumnje je -  atletsko čudo. Istovremeno je ostvarila normu za čak 3 važna natjecanja.

- Ona u ovom trenutku zauzima prvo mjesto na svjetskim mlađim juniorskim tablicama u koplju od 500 grama, zauzima prvo mjesto u tablicama svjetskim juniorskim sa 600 grama što je ustvari i seniorsko koplje, kaže Predrag Saratlija, trener AK Zadar.

Veronika je kandidatkinja za velike sportske rezultate. Da bi ih ostvarila trebaju joj, ako ne vrhunski, onda barem dobri uvjeti. Trenutačno ih u Zadru nema. Trenira na nogometnom igralištu, a zaletište koje koristi umjesto propisanih 30, dugo je tek 17 metara.

- Nije to to. Treba mi zalet. Trebam cijeli svoj zalet isprobati kako bi sigurna došla na natjecanja jer bude par greškica, dođem spora tu ima dosta za ispravljati, rekla je Veronika Šokota.

Veronika Šokota

Veronika Šokota

Foto: HTV / HRT

Neodgovarajući uvjeti, zapreka su koju hitno treba ispraviti.

- Mi bi volili da od Grada dobije svu moguću potporu i podršku jer se radi o izuzetnom talentu, rekla je Katarina Gašparović, trenerica u AK Zadar.

Koji je već prepoznat izvan Zadra.

- Već sada dobiva pozive iz Amerike, ostalih država... Već sada je to rezultat vrijedan seniorske konkurencije, dodaje Gašparović.

Veronika nije od velikih prohtjeva. No one minimalne trebalo bi ispuniti jer uskoro bi ovu vrhunsku  zadarsku sportašicu  mogli gledati u dresu nekog drugog kluba ili još gore - druge države.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!