Vrhunski mađarski trener surađivat će s hrvatskim plivačima i trenerima

05.11.2021.

11:17

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Vrhunski plivački trener Ivan Petrov, koji je vodio mađarsku reprezentaciju četiri puta na Olimpijskim igrama, potpisao je Ugovor o suradnji s Hrvatskim plivačkim savezom, objavio je HPS.

Petrov će svoje znanje i iskustvo prenositi na hrvatske plivačke trenere i trenerice kao i na plivačice i plivače.


Prve zajedničke aktivnosti već su odrađene i to na pripremama koje su održane u Puli, kao i na prvom Grand Prix natjecanju Jadran GP koje se ove godine umjesto u Splitu održalo u Šibeniku.


Petrov je trenutačno s našom plivačkom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u plivanju u Kazanu u Rusiji.


Petrov je kao trener plivačke reprezentacije Mađarske sudjelovao četiri puta na Olimpijskim igrama (2008, 2012, 2016, 2020). Iza njega je bogata trenerska karijera, brojna svjetska i europska prvenstva te ostala međunarodna natjecanja, na kojima su njegove plivačice i plivači osvajali svjetska i europska odličja te su obarali svjetske i europske rekorde.

Uz rad s reprezentacijom od 2013. godine Petrov je glavni trener kluba Gyori Uszo SE.


Njegov rad prepoznat je od Svjetske plivačke federacije (FINA) i Europske plivačke federacije (LEN) koje su ga kao člana uvrstile u svoje Trenerske odbore.


Suradnja s Petrovom jedna je u nizu aktivnosti Hrvatskog plivačkog saveza koje se poduzimaju, a imaju za cilj vraćanje hrvatskog plivanja u vrh svjetske plivačke scene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!