19:02 / 13.06.2020.

Autor: A.M./HRT

Vratila se atletika: Filip Mihaljević solidan u Splitu

Filip Mihaljević (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Filip Mihaljević (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Splitski atletski klub ASK prvi je u Hrvatskoj održao atletsko natjecanje nakon duge stanke zbog pandemije koronavirusa.
Splitski atletski klub ASK prvi je u Hrvatskoj održao atletsko natjecanje nakon duge stanke zbog pandemije koronavirusa. Održano je u splitskom Parku mladeži.
Riječ je o prvom kolu Dalmatinske lige, u kojem je najzanimljivije bilo natjecanje u bacanju kugle za seniore. Glavna zvijezda, naravno, bio je Filip Mihaljević, apsolutni rekorder Hrvatske i pobjednik ovogodišnjeg natjecanja World Indoor League. Mihaljević je imao čak četiri neispravna bacanja, u trećoj seriji bacio je 20,59, ostalo su bili neuspješni izbačaji, a najbolji rezultat ostvario je u završnoj, šestoj seriji, kada je kuglu bacio na 20 metara i 61 centimetar.

- Rezultat nije zadovoljavajući, moglo je i bolje. Ali unatoč svemu važno je što se natjecanje održalo, što sam sudjelovao. I ovo je samo priprema za ono što nas čeka ovo ljeto, u osmom mjesecu, kada počinju međunarodni mitinzi, rekao je Filip, koji je početkom godine bacio kuglu do 21,84 metara, što je novi hrvatski rekord, no onda ga je zaustavila pandemija. - Bilo je teško, sportski objekti zatvoreni, a onda smo počeli trenirati sami, bez nekog konkretnog cilja. 22 metra i dalje mi ostaju glavni cilj, sada mi nedostaje "samo" 16 centimetara, zaključio je najbolji hrvatski bacač kugle.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!