22:30 / 18.04.2022.

Autor: Petar Mikuličin/Sport/Dnevnik

Vozači relija volane zamijenili jedrima; Neuville: Sjajno iskustvo!

Thierry Neuville

Thierry Neuville

Foto: HTV / HRT

Vodička marina ugostila je ponajbolje svjetske vozače relija, koji će za nekoliko dana sudjelovati na drugom izdanju hrvatske utrke Svjetskog prvenstva u reliju. Vozači su imali jedinstvenu priliku obići vodički akvatorij u elitnim jedrilicama, kojima su upravljali proslavljeni hrvatski olimpijci - braća Fantela.

Helikopterom su sletjeli u Vodice, a zatim su Thierry Neuville, Adrien Fourmaux i Viliam Prodan - sjajni vozači relija - zaplovili morem! Volane svojih jurilica zamijenili su jedrima.

- Bilo je to sjajno iskustvo! Iskreno, jedrio sam prvi put u životu. Nekoliko puta vozio sam motorni brod, ali nikad jedrilicu. Zaista je potpuno drukčije iskustvo, rekao je Thierry Neuville.

- Čak sam i probao! Dao mi je Mihovil đir, kako se kaže. Super iskustvo! Hvala Red Bullu, hvala Croatia Rallyju na ovom predivnom danu. Genijalna stvar. Možda nakon reli karijere čak se prebacim u ovo, jer je dobro, odlično je, poručio je Viliam Prodan.

A na elitnim svjetskim plovilima vozile su ih hrvatske jedriličarske zvijezde, olimpijska braća - Šime i Mihovil Fantela.

- Uz njih smo na pravi način osjetili kako se jedri, kaže Neuville.

- Bio sam iznenađen kako izgleda ta igra s vjetrom i morem i kako se hvata brzina, izjavio je Adrien Fourmaux.

- Drago mi je što drugim sportašima možemo pokazati ono čime se bavimo. Tako da, imali smo savršene uvjete, buru, lijepo vrijeme, toplo i mislim savršen dan za njihovo prvo jedrenje, rekao je hrvatski olimpijac Šime Fantela.

Dolazak u Vodice bio je ugodno zagrijavanje za ono što vozače relija očekuje. Svjetsko prvenstvo u reliju stiže u Hrvatsku za nekoliko dana. Od 21. do 24. travnja jurit će se kroz pet hrvatskih županija!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!