12:23 / 01.05.2020.

Autor: A.M./Hina

VN Mađarske pred praznim tribinama, vraća se američki NASCAR

Prošlogodišnja utrka na Hungaroringu (Foto: XPB/Press Association/PIXSELL)

Prošlogodišnja utrka na Hungaroringu (Foto: XPB/Press Association/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Velika nagrada Mađarska, utrke koja se još uvijek nalazi u ovogodišnjem kalendaru Svjetskog prvenstva formule 1, moći će se održati jedino pred praznim tribinama.
Velika nagrada Mađarska, utrke koja se još uvijek nalazi u ovogodišnjem kalendaru Svjetskog prvenstva formule 1, moći će se održati jedino pred praznim tribinama, objavili su u petak organizatori, a u istim uvjetima će se uskoro nastaviti natjecanje američkog NASCAR-a.
Utrka na Hungaroringu je svoje mjesto u kalendaru imala 2. kolovoza, ali je Mađarska zabranila održavanje svih događanja s više od 500 sudionika do 15. kolovoza.
Namjera je organizatora natjecanja u formuli 1 da sezona započne Velikom nagradom Austrije 5. srpnja, a potom bi slijedila VN Velike Britanije u Silverstoneu. Formula 1 još nije objavila revidirani kalendar natjecanja.
Zaljubljenike u automobilizam, posebno one u SAD-u, razveselila je vijest o povratku natjecanja NASCAR-a. U samo deset dana, od 17. do 27. svibnja, bit će održano sedam utrka. Prve tri, od 17. do 20. svibnja, bit će održane na stazi u Darlingtonu u saveznoj državi Južna Karolina, dok će preostale četiri, od 24. do 27. svibnja, ugostiti Charlotte u Sjevernoj Karolini.
Nijedno od tih natjecanja neće uključivati gledatelje na tribinama.
- Na tome još uvijek radimo, izjavio je u četvrtak izvršni dopredsjednik NASCAR-a i šef za razvoj natjecanja Steve O'Donnell.
Momčadi će morati slijediti stroge zaštitne mjere. Uz stazu će moći biti samo licencirani članovi momčadi koji će imati obvezu nošenja maski, a u garažama će se svi morati držati socijalnu distancu. Svaka će momčad moći imati maksimalno 16 članova, uključujući i vozača. Svima će se nasumično i povremeno mjeriti tjelesna temperatura, a pri pojavi simptoma infekcije isti će biti uklonjeni s prizorišta, što uključuje i vozače.
U Darlingtonu neće biti kvalifikacija ni službenih treninga, dok će se u Charlotteu pokušati održati kvalifikacije.
Tako se NASCAR pridružio UFC-u, koji je postao prva organizacija na američkom tlu s objavljenim programom povratka nakon izbijanja pandemije izazvane koronavirusom. Prvo UFC natjecanje u slobodnoj borbi predviđeno je za 9. svibnja.
NASCAR je prekinuo sezonu 16. ožujka, nakon samo četiri održane utrke od 36 koliko ih je u kalendaru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!