Vlašić ambiciozno započela mandat: Nećemo predlagati nemoguće

21.12.2021.

10:36

Autor: K.L./Hina

Blanka Vlašić

Blanka Vlašić

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Blanka Vlašić vrlo je ambiciozno započela mandat predsjednice Komisije sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), a oko važnosti te komisije nimalo ne dvoji, baš kao ni oko njezinih glavnih ciljeva i metoda djelovanja.

Jedna od najboljih sportašica Hrvatske svih vremena se nakon prekida karijere angažirala u sportu kao dužnosnik.

- Znamo kako je zbog njihovih obaveza teško okupiti sportaše iz različitih sportova na jednom mjestu i u isto vrijeme. Ova komisija je važna zbog toga da se glas sportaša čuje u Hrvatskom olimpijskom odboru i da se njihove potrebe uvaže i ispune na najbolji mogući način, kazala je Blanka.

U komisiji su aktualni olimpijski doprvak u vježbi na preči Tin Srbić, osvajačica olimpijske bronce u Pekingu Snježana Pejčić, hrvački olimpijac Božo Starčević, trostruka olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec, bivši svjetski prvak u kickboxingu Dino Belošević, aktualna svjetska prvakinja u judu i najbolja sportašica Hrvatske 2020. Barbara Matić, četverostruki skijaški olimpijac Natko Zrnčić Dim, zlatni vaterpolski olimpijac Maro Joković i bivša svjetska prvakinja u sportskom ribolovu Ardena Bajlo.

- Moramo iskoristiti našu medijsku eksponiranost kako bismo to promovirali. Jednako je važno i susresti se s djecom, pa ćemo pokušati obići cijelu Hrvatsku i ići po školama. Moramo govoriti o važnosti tjelesnog odgoja, predmeta koji je trenutačno u očima djece i roditelja vjerojatno najmanje važan, a jako je važan. Moramo motivirati i nastavnike tjelesnog odgoja da što profesionalnije i predanije pristupe nastavi tjelesnog jer to je najbolji način kako djecu od najranije dobi zainteresirati za sport. Roditeljima, pak, moramo predočiti statističke i znanstvene podatke koji govore u korist sporta.

U Skupštini HOO-a komisiju će zastupati Blanka Vlašić, Tin Srbić i Vedrana Malec.

- Ne treba nitko strahovati od naših zahtjeva. Mislim da treba samo saslušati naše prijedloge koji će uvijek biti konstruktivni i jako ćemo se truditi da ne predlažemo nešto što je nemoguće. Zanimaju nas rješenja koja su lako izvediva i nama dostupna, ono u čemu i mi sami možemo sudjelovati. Važno je biti realan u svojim prijedlozima, ali važno je imati i potporu Hrvatskog olimpijskog odbora. Predsjednik Zlatko Mateša rekao je da će maksimalno podržati naš rad i naše projekte, pa vjerujem da tu potporu i imamo, zaključila je Blanka Vlašić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!