Vito Krpan juniorski prvak Europe, Ivana Duvančić brončana

15.11.2021.

10:22

Autor: K.L./Hina

Ivana Duvančić

Ivana Duvančić

Foto: Taekwondo klub Marjan / Press

Mladi hrvatski taekwondo borac Vito Krpan osvojio je zlatnu medalju, a Ivana Duvančić brončanu na Europskom juniorskom prvenstvu u taekwondou koje se od petka do ponedjeljka održava u Sarajevu.

Vito Krpan iz TK Dubrava je jučer u kategoriji do 78kg na putu do zlata svladao Alberta Ludwiga iz Češke, zatim Danyaala Butta iz Velike Britanije, pa Dimitrija Ajdukovića iz Srbije pa u finalu Baru Rahmeta Simseka.

Ivana Duvančić iz TK Marjan je u kategoriji do 55 kg za broncu u prvom kolu pobijedila Irkinju Lisbeth Mahesh, u drugom kolu je bila bolja od Srpkinje Milice Bulat, a u četvrtfinalu od Britanke Jodie Mckew da bi u polufinalu izgubila od Ukrajinke Daryje Kostenevych.

Na ovom juniorskom Europskom prvenstvu u Sarajevu, koje se održava od 12. do 15. studenog, Hrvatsku predstavlja 19 tekvondo boraca od ukupno prijavljenih 456 sportaša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!