21:14 / 08.04.2021.

Autor: I.L./HRT/HBS

Vitezovi Zagreb u skupini s Crvenom zvezdom

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / HBS

U zadnjem tjednu svibnja 2021. godine kreće novi format Regionalne boksačke lige, najvažniji je zaključak sastanka šest boksačkih saveza država jugoistočne Europe koji se održava u Sarajevu.

Do ljeta će se održati dva kola, a nastavak će uslijediti nakon ljetne stanke - šest kola bit će na rasporedu od jesenskog dijela sezone 2021./2022.

U ligi će se natjecati ukupno osam momčadi – dvije iz Bosne i Hercegovine (Radnik Bijeljina, Željezničar Sarajevo), dvije iz Srbije (Crvena zvezda Beograd, Loznica) te po jedna selekcija iz svake od četiri države (Vitezovi Zagreb Hrvatska), Crne Gore (Crnogorski sokolovi), Sj. Makedonije (Vardar Skoplje) i Slovenije (Maribor).

Hrvatsku će predstavljati selekcija Vitezovi Zagreb, a momčadi su podijeljene u dvije skupine:

A SKUPINA: Loznica Srbija, Željezničar Sarajevo, Vardar Skoplje i Crnogorski sokolovi.
B SKUPINA: Vitezovi Zagreb, Crvena zvezda, Radnik Bijeljina i Maribor.

Natjecanje će se odvijati po dvokružnom sustavu (mečevi kod kuće i u gostima), a nakon šest kola slijedi doigravanje s četiri najbolje ekipe (dvije prvoplasirane iz svake skupine).

Svaki meč ukupno će imati deset mečeva za bodovanje: osam u seniorskoj kategoriji (od 56 kg do +91 kg) te u dvije mlađeseniorske kategorije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!