19:03 / 07.02.2019.

Autor: Hina

Više nekoć slavnih slovenskih sportaša u osobnom stečaju

Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Legenda slovenskog nogometa i nekadašnji reprezentativac Sebastjan Cimirotič izašao je nakon četiri godine iz osobnog stečaja.
Legenda slovenskog nogometa i nekadašnji reprezentativac Sebastjan Cimirotič izašao je nakon četiri godine iz osobnog stečaja, no u kontroliranom stečajnom postupku nalazi se još uvijek više poznatih bivših sportaša, najčešće nogometaša i košarkaša.

Iako je za nogometnu  reprezentaciju odigrao 33 utakmice i postigao 6 golova te bio najpopularniji slovenski sportaš 2015., Cimrotič (45) je završio u osobnom stečaju jer nije dobro vodio svoje financije. Iako je iz kontroliranog stečaja izašao ovih dana, oko polovice njegovih vjerovnika ostalo je nepodmireno, objavio je portal Siol.net.
Cimirotič je bio prvi sportaš koji je proglasio osobni bankrot, no zadnjih je godina u Sloveniji  takvih slučajeva sve više. Među njima su bivši nogometni reprezentativci Amir Karić i Nastja Čeh, hokejaš Robert Ciglenečki, sportski menadžer Anton Horvatič, te košarkaši Marko Tušek i Saša Dončić (otac NBA zvijezde Luke Dončiča), navode slovenski mediji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!