17:18 / 12.05.2021.

Autor: I.L./Hina

Violić i Simović najbolji sportaši

 Zajednica sporta Dubrovačko-neretvanske županije proglasila najuspješnije sportaše

Zajednica sporta Dubrovačko-neretvanske županije proglasila najuspješnije sportaše

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Judašica Anđela Violić, stolnotenisač Miho Simović, trener Vjekoslav Kobešćak, Atletski klub Dubrovnik i Auto klub Dubrovnik Racing laureati su izbora najuspješnijih sportašica i sportaša Dubrovačko-neretvanske županije u 2020. godini.

Dodjela nagrada Zajednice športova Dubrovačko-neretvanske županije za uspjehe u 2020. godini održana je u atriju palače Sponza uz epidemiološke mjere, u sklopu proslave Dana Županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Najuspješnija sportašica je Anđela Violić iz Judo kluba Dubrovnik 1966., a sportaš Miho Simović iz Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor.

Najuspješnija ekipa je Atletski klub Dubrovnik, a najuspješnija momčad Auto klub Dubrovnik Racing, dok je najuspješniji trener Vjekoslav Kobešćak iz Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje.

Najuspješnija ženska športska nada je Barbara Janičić iz Badminton kluba Dubrovnik, a najuspješnija muška športska nada Stijepo Batinić iz Boćarskog kluba Hvidra Gromača.

Nagrada Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo za 2019. godinu dodijeljena je Jozu Ćužiću iz Metkovića i za životno djelo za 2020. godinu Anti Ajduku Duki iz Opuzena.

Posebna priznanja posthumno su dobili vaterpolist Jug Adriatic osiguranja Đuro Savinović, automobilist i čelnik Auto kluba Dubrovnik Racing Dubravko Čikor te dugogodišnji tajnik Malonogometnog kluba Square Siniša Bačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!