23:02 / 07.08.2018.

Autor: HRT

[VIDEO] Žunić: Nisam nezadovoljan, ali tijelo nije bilo dovoljno jako

Stipe Žunić

Stipe Žunić

Foto: - / -

"Tijelo nije bilo dovoljno spremno ni jako da ove godine uspijem srušiti državni rekord kao prošle godine", rekao je Stipe Žunić.
Stipe Žunić nakon finala Europskog prvenstva u atletici, gdje je osvojio sedmo mjesto u bacanju kugle, objasnio je kako je finale bilo odlično, ali da njegovo tijelo nije moglo više od ovog što je postigao. Ovo je bilo jedno stvarno odlično finale. Odlični rezultati od svih natjecatelja i ja sam dao sve od sebe. Tih 20,73 je danas bio moj maksimum. Ne mogu reći da sam nezadovoljan, ali ne mogu reći ni da je fantastično. Za medalju je trebalo baciti državni rekord, odnosno moj vlastiti rekord za što sam trebao ići na sve ili ništa. To sam i pokušao nakon druge serije, ali tijelo nije dovoljno spremno ni jako da ove godine uspijem srušiti državni rekord kao prošle godine, rekao je Žunić. Kugla je od Rija vrlo jaka i meni je drago što sam i ja u tom miksu. To je ta nepredvidivost ove discipline. Prije dvije godine europska bronca je bila 20,59, a sad je prvih sedam rezultat preko 21 metar. Nikad ne znaš što će se dogoditi. Uvijek je uzbudljivo i uvijek je dobro biti na svjetskom atletskom vrhu, ali nekad kad misliš da će nešto biti dovoljno to ne bude tako, objasnio je Žunić. Cijeli razgovor sa Žunićem pogledajte u prilogu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!