[VIDEO] Tour of Croatia: Grosu uzeo drugu etapu, Bonifazio pao i izgubio vodstvo

18.04.2018.

14:09

Autor: L.M./HRT

default error photo
Rumunj Eduard Michael Grosu (Nippo Vini Fantini) pobjednik je druge etape četvrtog izdanja biciklističke utrke Tour of Croatia.
Rumunj Eduard Michael Grosu (Nippo Vini Fantini) pobjednik je druge etape četvrtog izdanja biciklističke utrke Tour of Croatia vožene od Karlovca do Zadra u dužini od 234.5 kilometara, a tim je uspjehom preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu. Grosu, koji je u prvoj etapi u utorak zauzeo treće mjesto, idealno je tempirao svoj završni sprint u staroj jezgri Zadra i ciljem prošao ispred Talijana Giacoma Nizzola (Trek) i Riccarda Minalija (Astana). Drugu etapu obilježio je neobičan događaj kada je utrka bila neutralizirana tijekom spuštanja s Velebita prema Zadru zbog jakog vjetra. Naime, nakon što su se uspeli na brdski cilj i prošli kroz tunel s dalmatinske strane Velebita vozači su zaustavljeni jer je postojala opasnost da ih jaka bura otpuše s ceste. Utrka je bila neutralizirana 30-ak kilometara da bi bila nastavljena kada su vozači stigli u Posedarje, otprilike 35 kilometara prije cilja. U trenutku neutralizacije, Nizozemac Peter Koning (Aqua Blue Sport) imao je otprilike dvije minute prednosti u odnosu na peloton, a pred sobom je imao 35 kilometara s vjetrom u leđa tijekom kojih je tu prednost trebao braniti. Ipak, skupina se prema cilju kretala mnogo brže od Koninga i dostigla ga je 15-ak kilometara prije cilja. Kada se ušlo u sam grad, iz glavne skupine izdvojio se Slovenac Matej Mohorič (Bahrain) koji je uspio ostvariti oko 10 sekundi prednosti u odnosu na peloton, no nije uspio ostati na čelu do kraja iako su mu u prilog išla dva masovna pada u glavnoj skupini. U prvom od ta dva pada nastradao je i pobjednik prve etape, Talijan Niccolo Bonifazio (Bahrain). Upravo zbog tog pada Bonifazio je izgubio i vodstvo u ukupnom redoslijedu. U drugoj etapi zapažen plasman ostvario je i hrvatski vozač Josip Rumac (Meridiana Kamen) zauzevši šesto mjesto s četiri sekunde zaostatka za Grosuom. Nakon dvije etape u ukupnom redoslijedu Grosu ima osam sekundi bolje vrijeme od drugog Nizzola, a 10 od trećeg Minalija. Rumac je deveti sa 18 sekundi iza vodećeg Rumunja. U četvrtak će se voziti treća etapa od Trogira do najvišeg vrha Biokova, Svetog Jure u dužini od 134 kilometra. REZULTATI,
2. ETAPA:
1. Eduard Michael Grosu (Rum/Nippo Vini Fantini) 5:38:11
2. Giacomo Nizzolo (Ita/Trek) isto vrijeme
3. Riccardo Minali (Ita/Astana) isto vrijeme
4. Jevgenij Gidič (Kaz/Astana) +4
5. Juan Jose Lobato (Špa/Nippo Vini Fantini) +4
6. JOSIP RUMAC (HRV/Meridiana Kamen) +4
7. Matej Mohorič (Slo/Bahrain) +4
8. Andrea Guardini (Ita/Bardiani CSF) +4
9. Marko Kump (Slo/CCC) +8
10. Sondre Enger (Nor/Israel Cycling Academy) +8
UKUPNO:
1. Eduard Michael Grosu (Rum/Nippo Vini Fantini) 11:23:22
2. Giacomo Nizzolo (Ita/Trek) +8
3. Riccardo Minali (Ita/Astana) +10
4. Andrea Guardini (Ita/Bardiani CSF) +12
5. Jon Božič (Slo/Adria Mobil) +12
6. Riccardo Stracchiotti (Ita/MsTina Focus) +17
7. Žiga Jerman (Slo/Ljubljana Gusto Xaurum) +18
8. Matej Mohorič (Slo/Bahrain) +18
9. JOSIP RUMAC (HRV/Meridiana Kamen) +18
10. Jevgenij Gidič (Kaz/Astana) +18

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!