18:09 / 02.02.2018.

Autor: HRT

[VIDEO] Plazibat i Levačić najbolji sportaši Dalmacije

Antonio Plazibat (Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL)

Antonio Plazibat (Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U organizaciji lista Slobodna Dalmacija u Staroj gradskoj vijećnici u petak je održano Sportsko ime Dalmacije.
U organizaciji lista Slobodna Dalmacija u Staroj gradskoj vijećnici u petak je održano Sportsko ime Dalmacije, na kojem su proglašeni najbolji sportaši, sportašice, momčadi i ekipe Dalmacije 2017. godine.
Sportaš Dalmacije u protekloj godini je K1 prvak Antonio Plazibat, a najbolja sportašica godine je daljinska plivačica Dina Levačić koja je preplivala kanal La Manche.
Veslačice i blizanke Ivana i Josipa Jurković iz Vela Luke dobile su nagradu za sportsku nadu godine, dok su najboljom ekipom godine proglašene odbojkašice Marine Kaštela koje su osvojile domaće prvenstvo i superkup. Osvojivši hrvatsko prvenstvo i Triglav regionalnu ligu vaterpolo klub Jug CO iz Dubrovnika izabran je za najbolju momčad.
Osim 44 člana stručnog žirija za najbolje sportaše, sportašice, momčad i ekipe glasovali su putem interneta čitatelji Slobodne Dalmacije.
Sportašima je na nagradama čestitao župan Blaženko Boban koji je još jednom podsjetio da je Hrvatska poznata po sportašima, a da Split na tisuću stanovnika ima po jednog olimpijca, što rijetko gdje ima u svijetu.
Dogradonačelnica Jelena Hrgović je izjavila da iza puno truda i rada treba i podsjetnik kao što je manifestacija Sportsko ime Dalmacije kako bi sportaši dobili potvrdu za ono što su postigli. Možemo poslati jednu lijepu poruku da sve ono što radite ima smisla i veliko vam hvala, rekla je dogradonačelnica Hrgović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!