10:31 / 19.12.2018.

Autor: HRT

Veliko priznanje za Zorana Primorca: Želim predstavljati igrače

Zoran Primorac (Igor Kralj/PIXSELL)

Zoran Primorac (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac izabran je za predsjednika odbora sportaša u Svjetskoj stolnoteniskoj federaciji (ITTF).
Hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac izabran je za predsjednika odbora sportaša u Svjetskoj stolnoteniskoj federaciji (ITTF).

Velika čast za hrvatski stolni tenis s obzirom da će Primorac sljedeće četiri godine će biti član Izvršnog odbora ITTF-a, gdje će predstavljati igrače.

Izbori su se održali u korejskom gradu Incheonu, a hrvatski as je pobijedio legendarnog Belgijca Jean-Michel Saivea, koji je dugi niz godina bio i Primorčev suigrač, ali i veliki suparnik. Za zamjenice su izabrane Španjolka Galia Dvorak i Čehinja Dana Čehova. Inače, Primorac je trenutno menandžer u ruskom UMMC, a član je Izvršnog odbora HSTS-a. U svom programu naglasio je jačanje Atletske komisije kako bi što bolje vršila svoje obaveze.

"Moja prva obaveza bit će, u suradnji s ostalim članovima, kako što bolje poboljšati učinkovitost odbora. Treba definirati ciljeve u četverogodišnjem ciklusu, pronaći i osigurati sredstva s kojima ćemo postići naše ciljeve i zadatke te napraviti točnu podjelu zadataka", istaknuo je Primorac.

"Želim predstavljati igrače i štititi njihova prava, to se odnosi i na parastolnotenisače, u odlučujućim tijelima ITTF-a. Želimo imati proaktivnu politku s ključnim ljudima u ITTF-u, aktivno sudjelovati u svim odlukama ITTF-a, kontrolirati da se provode sve odluke vezane uz turnire, poticati nacionalne saveze da osnuju Atletsku komisiju, ojačati suradnju s ITTF fondacijom i biti aktivniji u humanitarnim akcijama", rekao je, između ostalog, Primorac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!