Schwarz u vodstvu nakon prve vožnje, Zubčić osmi

17.02.2023.

Zadnja izmjena 10:51

Autor: A.M./HRT/Hina

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: HTV / HRT

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je osmi rezultat prve vožnje veleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu, u kojoj je zaostao gotovo dvije sekunde (+1.99) za vremenom vodećeg Austrijanca Marca Schwarza (1:19.47).

Zubčić je na dugačkoj, strmoj i stazi L'Eclipse skijao bez veće pogreške, a najveći dio zaostatka nakupio je u središnjem dijelu staze.


Na vrlo selektivnoj stazi, na kojoj su samo dvojica skijaša uspjela biti unutar jedne sekunde za Schwarzom, vodeći veleslalomaš svijeta Švicarac Marco Odermatt je bio sporiji za 58 stotinki od Austrijanca, dok je trećeplasirani Slovenac Žan Kranjec zaostao za 76 stotinki.


U sljedećoj skupini skijaša su petorica koji zaostaju za manje od dvije sekunde za vodećim: Švicarac Loic Meillard (+1.13), Austrijanci Manuel Feller (+1.27) i Stefan Brennsteiner (+1.37), Norvežanin Henrik Kristoffersen (+1.41) i Filip Zubčić.


Od prvih 30 skijaša na startnoj listi do cilja nisu došla samo dvojica, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde i Andorac Joan Verdu.

video thumb

Na startnoj listi u prvoj vožnji je bilo ukupno 100 skijaša, a među preostalima su bila još dvojica hrvatskih predstavnika - Tvrtko Ljutić s brojem 60 i Leon Nikić s brojem 66 - no nisu završili vožnju. 


Početak druge vožnje je predviđen za 13.30 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!