Vedran Pavlek: Dobivali smo poruke iz Petrinje, suze mi idu

06.01.2021.

17:17

Autor: I.L./HRT

default error photo
Bila je nažalost neobična Kraljica zbog teške i tragične situacije s potresom.
- Mogu vam reći da smo danas dobivali poruke od ljudi iz Petrinje da nas gledaju pred televizorima. Sve mi suze idu, sigurno im nije lako, ali nadam se da smo im priuštili barem malo veselja, rekao je Vedran Pavlek ispred organizacijskog odbora sljemenske utrke Svjetskoga kupa.

➡️ Pobjeda Linusa Strassera, sjajan dan hrvatskih skijaša na Sljemenu!
➡️ Ivica Kostelić: Mi smo na razini velesile
➡️ Filip Zubčić: Puno novih bodova i lijepi timski rad

- Ovogodišnja utrka upisat će se u povijest zbog više stvari. Nije bila obična Kraljica zbog korone, bez gledatelja i gostiju, nije bilo tog huka ovdje... Bila je, nažalost, neobična Kraljica zbog ove teške i tragične situacije s potresom, suosjećamo sa svima. Uspjeli smo razgovarati s natjecateljima i osigurati tu donaciju da se odreknu 10 posto nagradnog fonda. Mi kao organizatori dodajemo još taj iznos. Tih 350.000 kuna nije zanemariv, nije ni ogroman iznos, ali je u najmanju ruku osjećaj suosjećanja s tim ljudima.
Osvrnuo se i na izvrsne rezultat naših skijaša.

- I nije bila obična Kraljica zbog ovih rezultat. Ovo je čudo. Imamo jednog u pet, tri u 15 i četiri u 30, što je neponovljiv rezultat nas kao ekipe. I dokaz da se uporan i strpljiv rad uvijek isplati. I za sve skeptike koji su mislili da slalomska ekipa nije dobra, ovo je dokaz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!