Važno međunarodno priznanje za hrvatski Judo Savez

08.06.2021.

15:00

Autor: M.M./Studio 4/HRT

Sanda Čorak predsjednici Hrvatskog judo saveza i dopredsjednici HOO-a

Sanda Čorak predsjednici Hrvatskog judo saveza i dopredsjednici HOO-a

Foto: Studio 4 / HRT

Hrvatski Judo Savez dobio je još jedno važno međunarodno priznanje. Naime na izbornoj skupštini Međunarodne judo federacije izabrana je članica novog Upravnog odbora IJF-a na mjestu direktorice za edukaciju. Riječ je o Sandi Čorak predsjednici Hrvatskog judo saveza i dopredsjednici HOO-a.

- To je veliko priznanje i meni, ali i judo savezu. Mi od 2005. godine otkad djelujemo u jednom timu posvetili smo pažnju, osim organizaciji natjecanja, i edukaciji. Edukaciji trenera, sudaca, ali i suradnji s kineziološkim fakultetima kad smo organizirali znanstvene konferencije i otud ideja da predložimo osnivanje jednog znanstvenog časopisa, rekla je Sanda Čorak.

Istaknula je da je riječ o multidisciplinarnom časopisu, te da je izašao prvi broj, a pogledati da se može na web stranicama Međunarodne federacije.

- Ideja je da kineziolozi i ostali koji se bave istraživanjem juda ne plasiraju svoje radove samo u svoje fakultetske časopise već da sve objedinimo i da imaju jednu svoju platformu, naglasila je.

Inače ovaj tjedan se u Budimpešti održava Svjetsko prvenstvo u judu.

- Naši sportaši nastupaju u četvrtak, petak i subotu i potajno se nadam da će Barbara Matić ili Karla Prodan doći do medalje, ali i Zlatko Kumrić nas može iznenaditi, istaknula je predsjednica Hrvatskog judo saveza.

Istaknula je i da se sljedeći tjedan mladi judaši okupljaju u Poreču gdje će se održati Europski kadetski kup.

- To je prvi kadetski turnir u svijetu. Nastupit će 450 natjecatelja iz 28 država i s obzirom na već organizirane turnire tijekom pandemije koronavirusa nadamo se da će sve dobro proteći, rekla je Čorak. 

Istaknula je i da u Hrvatskoj imamo 85 klubova, te prema popisu iz 2019. 7000 registriranih natjecatelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!