Vaterpolski klub Cavtat slavi 50 godina postojanja

21.06.2022.

08:49

Autor: Sandra Lacković/K.L./HRT

VK Cavtat

VK Cavtat

Foto: HTV / HRT

Mnogi od naših trofejnih vaterpolista počeli su trenirati u Cavtatu. Vaterpolski klub Cavtat slavi 50 godina postojanja. Inkubator osvajača medalja, nema bazen, ali ima državne prvake.

Prvi put u polustoljetnoj povijesti kluba vaterpolski klub Cavtat je prvak države. Zlato su osvojili u kategoriji Nade - a kapetan Luko Vezilić najbolji je vratar.

- Na početku nisu bile toliko, ali kako smo ulazili bliže finalum utakmice su bile sve napetije i napetije. Imaš li nekog uzora u vaterpolu? Moj nono, rekao je Vezilić.

Luko Vezilić, Elvis Fatović, Goran i Sandro Sukno, Miho Bošković, Maro Balić, Paulo Obradović.... dug je popis  najboljih svjetskih vaterpolista koji su potekli iz Cavtata i osvojili, među ostalim i olimpijske medalje. Važni su dobri temelji - najprije škola plivanja.

- Da nauče tehnike plivanja pa škola vaterpola, mlađe nade, kad završe sa nadama onda prelaze u Juga sa 13 godina, kaže Andi Drobac, trener VK Cavtat.

- Njima je to ispred kuće more, vazda je bilo plivalište ograđeno na različite načine, golovi su vazda bili lopta to im je to, jedna od prvih igračaka lopta u moru, govori Matijana Staničić, voditeljica škole plivanja.

U kategoriji Mlađe nade pobijedili su na turniru jadranskih vaterpolskih gradova. Iako Cavtat nema bazen - pa ljeti treniraju na plivalištu, a zimi putuju u Dubrovnik.

- Svaki dan idemo od ponedjeljka do petka zimi i subotom trening vanka u dvorani. Ali ne odustajete? Jedino nekad preskočimo trening ako ima puno za učiti, rekao je Luka Botić, kapetan Mlađe nade, VK Cavtat.

- To je već uhodano da putujemo zimi svaki dan u Gruž na trening. Puno je iz ovega maloga mjesta poteklo vrhunskih sportaša, nama i jest cilj da se ovi naši momci kad tad okušaju u Juga, kaže Pavo Pulić, trener VK Cavtat.

Od Cavtata pa do Juga, a poslije i u najboljim  svjetskim vaterpolo klubovima.
 
Što bi tek bilo kada bi dobili bazen - o tome sanjaju generacije Cavtaćana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!