Vaterpolska elita opet u Zagrebu: Ovo je država vaterpola

04.04.2019.

15:34

Autor: A.M./HRT/HVS

default error photo
Povodom završnice Eruopa kupa na konferenciji za medije govorili su Manuel Ibern i Gianni Lonzi iz FINA-e i LEN-a, Perica Bukić, Ivica Tucak i kapetan Barakuda Andro Bušlje.
Zagreb će od 5. do 7. travnja ugostiti osam najboljih europskih reprezentacija na vaterpolskom Europa kupu, ujedno kvalifikacijskom natjecanju za završni turnir Svjetske lige. Tim povodom na konferenciji za medije govorili su Manuel Ibern i Gianni Lonzi, predsjednici Tehničkog vaterpolskog odbora FINA-e i LEN-a, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a Perica Bukić te hrvatski izbornik Ivica Tucak i kapetan Barakuda Andro Bušlje.  - Ovo je država vaterpola, strasti za ovim sportom, ali i silne povijesti, kao i iskustva u organizaciji najvećih natjecanja. Meni se onda dosta logičnim čini da smo godinu dana nakon Rijeke, ponovo u Hrvatskoj, sad na završnom turniru Europa kupa, rekao je Manuel Ibern. - Lijepo je uvijek biti u državi svjetskih prvaka, te ovdje slaviti naš sport. U ovom trenutku, a i prije, Europa je u vaterpolu apsolutni svjetski vrh, te time ovaj turnir ima i značenje više, nadovezao se predsjednik Tehničkog vaterpolskog odbora LEN-a Lonzi. Dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić naglasio je kako je Zagreb nakon EP-a 2010. godine opet domaćin velikog natjecanja:


- Mislim da ćemo se ponovo pokazati kao odlični domaćini, da će se svi gosti osjećati ugodno. Ono što jest najvažnije i što je naglasio i gospodin Lonzi, zaista Europa ima u ovom trenutku sve najbolje u svijetu vaterpola, te je ovaj turnir okupio pravu kremu našeg sporta. To je samo onda razlog više pozvati sve koji vole vaterpolo, da dođu na ovaj bazen uz Savu pogledati izuzetno zanimljive utakmice, te podržati hrvatsku reprezentaciju u pokušaju i da obranimo zlato iz prošle godine.
Na kraju su turnir najavili izbornik Ivica Tucak i kapetan Andro Bušlje.
- Osam smo dana radili, dobro iskoristili to vrijeme što ćemo nastojati i pokazati u bazenu.  Vratar Bijač normalno trenira, više nema temperaturu, a vjerujem da će jednako tako sve biti u redu i s lakše ozlijeđenim Lorenom Fatovićem. Na raspolaganju imam 16 igrača, a konačnih 15 ću odrediti malo kasnije. Za nas je petak najvažniji dan na cijelom turniru. Ne razmišljamo o nikakvom daljnjem ždrijebu, sljedećim mogućim suparnicima i slično, samo nam je Grčka na pameti. Iznimno ih cijenim, mislim da su odličan sastav već dulji niz godina i to stalno napominjem, ali mi ćemo dati sve od sebe ne bi li ih svladali. Ovo je puno zahtjevnije natjecanje od mnogih drugih, gdje imate skupinu, pa u njoj uvijek i možda nekog slabijeg suparnika, imate čak manje pravo i na kiks. Ovdje to ne postoji. Zato nam je u fokusu samo petak i Grčka, kaže izbornik.
Kapetan Bušlje dobro poznaje Grke: - Znam ih ja dobro, ali mislim da ih ipak izbornik zna bolje, zato jer to ipak sagledava iz drukčijeg, trenerskog kuta. Spremni jesmo, znamo da neće biti nimalo jednostavno, niti jedna utakmica neće biti takva, ali vjerujem kako će ovih 7-8 dana koliko smo skupa dati ploda!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!