21:01 / 26.01.2020.

Autor: I.L.K./Hina

Vaterpolisti preko Rotterdama do OI u Tokiju

-

-

Foto: - / -

Hrvatski vaterpolisti propustili su i treću prigodu za izravan plasman u Tokio.
Osvajanjem "drvene" medalje na Europskom prvenstvu u Budimpešti hrvatski vaterpolisti propustili su i treću prigodu za izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju za što im sada ostaje jedino kvalifikacijski turnir koji će se od 22. do 29. ožujka održati u Rotterdamu.

Tucak: Ova utakmica je sve pokvarila

Mađarska osvojila zlato nakon izvođenja peteraca

Nakon Svjetske lige i Svjetskog prvenstva hrvatski vaterpolisti su i na Europskom prvenstvu u Budimpešti propustili prigodu za plasman na olimpijske igre u Tokiju. Za to im je trebalo osvojiti zlatno odličje na EP na kojem su ih u polufinalu pobijedili Španjolci i sada je pred odabranicima Ivice Tucka ostala posljednja prilika na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu. Sretna je okolnost što na tom turniru neće biti Srbije, Španjolske, Italije i Mađarske, koji su već osigurali nastup na Igre, ali ni to neće više biti tako jednostavan zadatak.

Naime, u Rotterdamu će nastupiti 12 selekcija, a samo će tri prvoplasirane putovati u Tokio. Od relevantnih europskih reprezentacija, među kojima treba tražiti putnike za Tokio su, Hrvatska, Grčka i Crna Gora, ali i Rusija i Njemačka. Šesta europska reprezentacija bit će Nizozemska, koja će se na turniru naći samo zato što domaćini turnira, ali ni ona kao ni predstavnici ostalih kontinenata nemaju realnih izgleda za plasman. Naime i vaterpolski relevantne reprezentacije izvan Starog kontinenta kao što su SAD, Australija, Južna Afrika i Kazahstan također su već "osigurali vize" za glavni grad Japana pa će o putnicima odlučivati u međusobnim obračunima među šest europskih reprezentacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!