Veliko priznanje za hrvatsku odbojku: Valentina Bifflin nova predsjednica MEVZA-e

08.04.2022.

14:39

Autor: HRT/Hina

Valentina Bifflin

Valentina Bifflin

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Iz Luksemburga, glavnog sjedišta Europske odbojkaške federacije CEV, stiglo je ogromno priznanje za hrvatsku odbojku. Na izbornoj skupštini MEVZA-e, Srednjoeuropske odbojkaške federacije, Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza, izabrana je za novu predsjednicu MEVZA-e.

U toj Srednjoeuropskoj odbojkaškoj asocijaciji nalazi se osam zemalja, svaka s ogromnim odbojkaškim rejtingom, pa je izbor Valentine Bifflin time još veći uspjeh. U konkurenciji Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Izraela i Cipra, Hrvatska je tako dobila posebno mjesto, pogotovo ako se zna da se posljednjih 20 godina MEVZA-om predsjedalo iz Austrije.


Očito su europski odbojkaški djelatnici prepoznali trud koji Hrvatski odbojkaški savez na čelu s predsjednikom Antom Bakovićem i direktoricom Valentinom Bifflin čine kako bi našu odbojku izdignuli iz prosječnosti i usmjerili je na put prosperiteta.


Valentina Bifflin tako će sada kao predsjednica MEVZA-e moći još više učvrstiti hrvatsku odbojku na europsku i svjetsku kartu. Uz nju, njezini najbliži suradnici, članovi Upravnog odbora su Metod Ropert, predsjednik Odbojkaškog saveza Slovenije koji će biti zadužen za financije, Gernot Leitner, predsjednik Odbojkaškog saveza Austrije bavit će se beach i snow odbojkom, dok će Ludwig Zsolt, glavni tajnik mađarskog odbojkaškog saveza biti zadužen za indoor odbojku. Tu svakako treba spomenuti i da će u budućem preustroju MEVZA-e novu ulogu sportskog direktora obnašati direktor svih hrvatskih reprezentacija Frane Žanić.


- Iako je ovo doista veliko priznanje meni osobno, prije svega to je priznanje cijeloj hrvatskoj odbojci, ali i svim ljudima u Hrvatskom odbojkaškom savezu koji stoje iza mene i koji su me kandidirali za ovu uglednu poziciju. Naš dosadašnji rad nije ostao nezapažen, čak prepoznat je u Europi i pokazatelj je da je napredak moguć čak i u naočigled bezizlaznim situacijama. MEVZA je asocijacija ozbiljnih odbojkaških nacija i velikog potencijala pa tako ovaj izbor vidim kao priliku da dodatnim prosperitetom odbojke kako na nivou svih zemalja članica MEVZA-e, tako i u Hrvatskoj. Jako sam sretna i ponosna zbog tog izbora, ali istovremeno i svjesna ogromnog posla koji stoji ispred mene. Jer, znam da se od mene u skorom vremenu očekuju veliki organizacijski pomaci kao što smo to napravili i s HOS-om. Pokazali smo da postoji pravi put i Europa nas je prepoznala kao dobre gospodare, istaknula je iz Luksemburga svoje prve dojmove nova predsjednica MEVZA-e Valentina Bifflin.

Nova predsjednica MEVZA-e Valentina Bifflin ovim velikim priznanjem dobila je tako i još jedan dodatni opsežni posao u kojem će se morati dokazivati. Uz direktorsku poziciju u HOS-u, ona je član uglednog financijskog boarda CEV-a, koji broji samo pet članova, te FIVB-a, s tek kojim članom više.


- U CEV-u žele primijeniti naš model poslovanja i to nam je sada prioritet među srednjoeuropskim zemljama koje imaju odbojkaškog potencijala, ali i potencijala u svakom drugom smislu. Tu zato u skorijoj budućnosti vidim i platformu i za hrvatske tvrtke koje tako, preko MEVZA-e, mogu pronaći svoj put u Europu. Stoga je i bilo potrebno osvježenje za ovaj projekt koji je posljednjih godina zapao u letargiju, zaključila je Valentina Bifflin.


Ured MEVZA-e i nadalje će ostati u Beču kao i do sada, no administrativno će se cijeli posao voditi iz Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!